Home Eveniment Minivacanţa de 1 mai: 420 radare pe şosele

Traficul de pe Autostrada Bucureşti – Constanţa va fi supravegheat din elicopter în perioada minivacanţei de 1 Mai, a anunţat Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. De asemenea, vor fi suplimentate echipajele de poliţie la ieşirile din Bucureşti, pe DN1, în zona staţiunilor turistice de pe litoral şi de pe Valea Prahovei. 3.600 de poliţişti de la Rutieră vor fi scoşi pe străzi, cu 420 de radare, iar în sprijinul lor vor fi încă 3.600 de agenţi de la ordine publică.

“Sunt preconizate creşteri ale valorilor de trafic pe DN65 Piteşti-Craiova, DN39 Constanţa-Vama Veche şi DN6 Bucureşti-Alexandria. Fac un apel la conducătorii auto să circule cu prudenţă şi să respecte limitele legale de viteză. Vă reamintesc faptul că în zilele de Paşte peste 6.000 de şoferi au fost amendaţi din cauza depăşirii vitezei, şi vă asigur că şi în această perioadă Poliţia Rutieră va fi la fel de intransigentă”, a declarat vicepremierul Gabriel Oprea, citat de Agerpres

Mobilizare generală pentru 1 mai

În total, 36.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri au fost mobilizaţi, de joi până duminică. Pentru românii care pleacă în străinătate, Ministerul de Interne a cerut Poliţiei de frontieră să ia toate măsurile astfel încât timpul de aşteptare la punctele de trecere a frontierei să fie cât mai scurt.

Pentru a asigura intervenţiile medicale de urgenţă, în întreaga ţară vor fi disponibile 285 de echipaje SMURD şi 745 de echipaje de ambulanţă.

“În sprijinul acestora, vor putea interveni 14 elicoptere ale ministerului nostru, care vor asigura misiunile aero-medicale”, a spus vicepremierul.

În 2014, peste 50.000 de români şi-au petrecut mini-vacanţa de 1 mai pe litoral.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE