Home Ştirile zilei Mircea Geoană dezvăluie ce a vorbit cu procurorii DNA

Sursa Foto: Facebook

Mircea Geoană vorbeşte pentru prima oară despre vizita-fulger la DNA. Într-o intervenţie telefonică la România TV a precizat că este vorba despre o audiere a sa ca martor, pentru posibile infracţiuni săvârştite de către alte persoane în perioada 2008 – 2009. Nu a infirmat că ar putea fi vorba despre dosarul lui Marian Vanghelie, dar a negat categorit afirmaţia postului TV care spune că ar fi primit bani de la Vanghelie cu care şi-ar fi cumpărat un apartament, după ce a trebuit să părăsească casa RA-APPS.

“Informaţia pe care o prezentaţi nu vine de la nicio sursă DNA. Este o minciună. Cer ca informaţiile pe care le promovaţi asupra mea să nu mai fie minciuni. Am fost chemat ca martor, nu există nicio achiziţie de apartament, niciun ban de la Vanghelie, vă rog să nu mai inventaţi lucruri” – a spus Mircea Geoană în intervenţia telefonică la România TV.

Prezentatoarea emisiunii l-a întrebat pe fostul preşedinte al Senatului dacă l-a vizitat în arest preventiv pe Marian Vanghelie, dar Geoană nu a răspuns, precizând că numele său este invocat de jurnaliştii postului în fapte care nu există.

Mircea Geoană despre vizita la DNA: “dorm liniştit cu capul pe pernă”

Astăzi, într-o conferinţă de presă la Craiova, Mircea Geoană a dat puţine detalii despre dosarul în care este martor, a spus doar că nu are de ce să îşi facă griji.

“Dacă alţii au făcut şi au greşit, oricât de mult aş fi lucrat cu unii sau cu alţii, pentru că sunt mulţi cei cu care am lucrat în politică, fiecare răspunde pentru faptele sale. Deci, dorm liniştit cu capul pe pernă şi voi continua să fac politică atâta vreme cât energia îmi permite şi am sprijinul oamenilor”, a spus Geoană, citat de AGERPRES.

Fostul preşedinte al Senatului, fost candidat la Preşedinţia României şi fostul preşedinte PSD spune că nu există niciun fel de acuză la adresa sa, dar a evitat să spună în ce dosar a fost chemat.

“Atunci când voi fi solicitat ca martor, cum a fost cazul şi într-o altă discuţie cu privire la perioada 2009 sau perioada în care am fost preşedintele PSD, voi răspunde pozitiv indicaţiilor pe care le primesc. Ieri s-a întâmplat exact acelaşi lucru. Nu există nicio umbră de îndoială, de incriminare la adresa mea, nu există niciun fel de acuză, niciun fel de îndoială cu privire la probitatea, onestitatea şi integritatea mea. Este principalul meu atribut în politică“, a mai spus Mircea Geoană, conform AGERPRES.

Ieri, la ora 14:00, Mircea Geoană a ajuns la Direcţia Naţională Anticorupţie însoţit de avocatul Dan Apostol, acelaşi apărător ales şi de Traian Băsescu, în dosarul în care este acuzat de şantaj.

Mircea Geoană, acum preşedinte PSRO, a stat mai puţin de o oră în sediul DNA şi la ieşire a declarat că este martor într-un dosar care nu este încă făcut public. A fost întrebat dacă este vorba despre o anchetă care îl vizează şi pe Marian Vanghelie, dar a refuzat să răspundă la această întrebare.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE