Home Politică Mircea Ionescu Quintus refuză pensia specială de parlamentar

Quintus refuza
Sursa Foto: PNL via Facebook

Președintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus refuză pensia nesimțită votată de parlamentari săptămâna aceasta. Anunțul a fost făcut chiar de către decanul de vârstă al liberalilor, într-o intervenție telefonică la un post de televiziune.

Sunt împotriva acestor pensii care sfidează sărăcia unui neam întreg pentru că fiecare dintre noi puteam să ne aducem contribuţia, nu să încasăm în întregime diurnele noastre şi să nu ne gândim ce se va întâmpla după, a declarat Quintus miercuri seară la Realitatea TV.

Seniorul liberal spune că el primește pensie de pe urma mandatelor de parlamentar pe care le-a avut deoarece în acea perioadă a solicitat expres să îi fie impozitate veniturile.

Când aveam 75 de ani, fiind ministru al Justiţiei, o funcţionară din minister m-a luminat și mi-a spus: de ce nu cereţi să vi se impoziteze şi veniturile din Parlament? Atunci am cerut la caseria Parlamentului să mi se impoziteze venitul meu parlamentar. Acum beneficiez de o pensie de parlamentar, nu nesimţită, de 1300 de lei, rezultată din contribuţia pe care am plătit-o, a povestit Quintus.

Quintus refuză, ceilalți își apără cu dinții pensiile

Parlamentarii și-au votat marți dimineața mult-doritele pensii speciale. Legea pensiilor nesimțite a fost votată în plenul Parlamentului cu 306 voturi “pentru” și niciunul împotrivă. Liberalii nu au participat la vot și au ieșit din sală.

Astfel, aleşii au decis ca un parlamentar care are un mandat de patru ani să primească la pensia de vechime în muncă un spor de 1.600 de lei, pentru două mandate în Parlament – 3.000 de lei, iar cei cu peste trei mandate – în jur de 4.600 de lei. Însă, sume şi mai mari vor veni pentru cei care au deţinut funcţii de conducere în Camerele Parlamentului. Ar putea primi între 8000 şi 11.000 de lei lunar.

În vreme ce parlamentarii și-au apărat cu dinții privilegiul, instaurarea pensiilor speciale a fost criticată dur de societatea civilă. Actorul Tache Ionescu, spre exemplu, a anunțat că de acum nu va mai plăti nicio taxă și niciun impozit la stat și este hotărât să facă și gesturi extreme dacă legea nu va fi revocată.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE