Home Eveniment Monstrul care a primit a doua condamnare pe viaţă. Prima oară, Justiţia...

Sursa Foto: Facebook

Nicolae Gociu, constănţeanul în vârstă de 44 de ani, a primit pentru a doua oară condamnare pe viaţă. Nici de data aceasta, decizia nu este definitivă, dar acum sunt şanse mai mari ca monstrul să nu mai fie lăsat liber, mai ales după ce Justiţia a greşit prima oară, când i-a schimbat condamnarea pe viaţă, în pedeapsă de 20 de ani de închisoare. Lăsat liber, în ianuarie 2016, Gociu a ucis o mamă în faţa copiilor ei.

Ultima lui victimă a fost Mihaela Bahan, o tânără mamă cu trei copii, singură, care l-a acceptat în viaţa ei pe bărbatul cu care avusese o idilă în adolescenţă. Nicolae Gociu tocmai ieşise de la închisoare, după ce i-a executat pe cei care trebuia să-i fie socrii. În 1993, când era militar în termen, a dezertat cu o armă Kalashnikov şi a mers acasă la iubita de la acea vreme, unde i-a ucis pe părinţii acesteia, pentru că nu era de acord cu relaţia lor.

“Pedepsa la mine nu poate fi decât una, pentru că am mai fost odată condamnat pe viață, m-am eliberat, am făcut, iarăși, altă prostie, aveam termen de reabilitare 10 ani, am făcut idioțenia asta în 2 ani și jumătate și asta înseamnă că mă întorc și o iau de la capăt: condamnare pe viață”, a povestit senin Gociu, pentru Reporter Neptun TV.

nicolae-gociu-condamnare-pe-viata

Nicolae Gociu şi Mihaela Bahan, Sursa foto: Facebook

Pe 26 ianuarie 2016, el a măcelărit-o pe Mihaela cu un cuţit, în ciuda încercărilor zadarnice ale celor copii ai victimei de a-şi apăra mama. Mihaela se despărţise de ceva vreme bună de Nicolae Gociu, chiar îşi refăcuse viaţa, dar acesta nu a vrut să accepte că nu mai există în viaţa ei.

Înainte de atacul sălbatic, victima depusese şi o plângere la poliţie, prin care încerca să ceară protecţie, dar nu a mai apucat să fie audiată. A fost ucisă joi noapte, iar vineri dimineaţă, femeia trebuia să fie la poliţie. Cel mai probabil, acest lucru ştia şi criminalul, pentru că şi el a fost citat de poliţişti, pentru a da explicaţii cu privire la plângerea de hărţuire.

Nicolae Gociu este încarcerat şi îşi aşteaptă decizia definitivă care trebuie să vină de la Curtea de Apel Constanţa. Chiar şi dacă sentinţa de la Tribunal va rămâne definitivă, şansele ca acesta să mai fie vreodată liber nu au fost anulate. Conform legii, condamnaţii pe viaţă pot cere eliberarea condiţionată după ce excută 20 de ani de închisoare. Dacă va ani de trăit, la 64 de ani ar putea cere din nou clemenţă.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE