Home Extern Motivul HILAR pentru care milioane de americani se bucură de vizita Papei...

Sursa Foto: Usatoday.com

Vizita istorică a Papei Francisc în America este prezentată pe larg, în fiecare zi, în presa de peste Ocean. Fiecare mişcare a Suveranului Pontif este urmărită şi comentată de către jurnalişti. De la momentul în care Papa a păşit pe pământ american, informaţiile au apărut ca un urgan la televiziuni, în ziare şi pe internet. Cu ce maşină s-a plimbat Papa, cum a fost primit Papa, ce i-a spus Obama, ce mesaje a transmis Papa etc.

Nu toţi cetăţenii din America sunt interesaţi de “cel mai popular om de pe glob”, dar conform celor de la The New Yorker îi mulţumesc şefului Bisericii Catolice pentru că prezenţa lui l-a scos de la ştiri pe Donald Trump, miliardarul candidat la preşedinţie.

Aş “înghiţi” ştiri cu Papa tot anul, dacă asta ar însemna să-i văd mai puţin chipul lui Trump, a spus Carol Foyler pentru The New Yorker

Chiar şi ateii şi agnosticii, care nu aveau aşteptări de la vizita Papei, sunt acum entuziasmaţi în ceea ce priveşte rolul pe care îl joacă Suveranul în detronarea lui Donald Trump din deschiderile de jurnale TV şi de pe prima pagină a publicaţiilor.

Nu cred şi nu voi crede niciodată în Dumnezeu, dar o săptămână fără Trump este o minune, a declarat Harland Dorrinson, din Philadelphia, care recunoaşte că este ateu.

O altă persoană intervievată, un evreu ortodox, spune că îi va aduce un omagiu Papei şi se va alătura miilor de new york-ezi care se vor strânge în Central Park, vineri, la vizita Suveranului.

“Tributul meu este despre lucrul minunat pe care acest om l-a făcut pentru noi toţi”, a spus Avram Heselstein

Cu toate acestea, miliardarul Donald Trump conduce în sondaje, în tabăra republicană, pentru alegerile prezidențiale din 2016. Însă, poziţia sa pare că se clatină după ultima dezbatere televizată, când a fost atacat chiar de rivalii din partid, iar răspunsurile acestuia, pe teme de politică externă sau de economie, nu au mai fost pe placul americanilor.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE