Home Politică “Ne angajăm să eliberăm oamenii de flagelul sărăciei!” Discursul lui Klaus Iohannis...

iohannis
Sursa Foto: Facebook

Klaus Iohannis, preşedintele României, a rostit duminică seara, (ora 18, ora României), un discurs în limba engleză, la New York. La cea de-a 70-a sesiune a Adunării Generale a ONU, Iohannis a vorbit despre planurile de a eradica sărăcia, dar a avut un mesaj şi cu privire la cea mai mare provocare a omenirii, în ultimii 70 de ani: criza refugiaţilor.

“Ne-am angajat ferm să împlinim ambițioasa și nobila aspirație de a elibera oamenii de flagelul sărăciei, a spus şeful statului, referindu-se la efortul statelor membre ONU angajat în planul de 15 ani pentru eradicarea sărăciei.

Cât despre criza refugiaţilor, preşedintele României a atras atenţia că fiecare val de migraţie ar putea aduce episoade mult mai dramatice.

“Orice națiune are obligația de a salva oameni, de a-i susține și de a-i proteja”. 

Reprezentantul României a vorbit despre conflictele care macină multe state de pe glob şi a indicat că trebuie abordate rădăcinile conflictelor, care includ sărăcia, lipsa de speranță, disperarea și excluziunea socială.

“Sărăcia ar putea duce la disperare și frustrare, ceea ce s-ar putea transforma în sămânța extremismului și a violenței. În același timp, pacea și securitatea — fie că se situează la nivel internațional, fie că reprezintă o chestiune națională — constituie premise majore pentru dezvoltarea durabilă”, a mai spus Iohannis.

Șeful statului și-a început joi vizita oficială în SUA. În prima zi a vizitei sale, el s-a întâlnit cu reprezentanți ai unor investitori instituționali și bănci de investiții de pe Wall Street.

Sâmbătă, preşedintele a dat autografe pe cartea sa, la întâlnirea cu românii stabiliţi peste Ocean. De altfel, le-a promis românilor din diapora că în 2016 vor vota prin corepondență.

La sesiunea de autografe, Iohannis a fost însoţit de prima doamnă, Carmen Iohannis, care a primit cadouri simbolice.

IOHANNIS SI CARMEN

Facebook

De asemenea, el a avut întâlniri cu președintele celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, Mogens Lykketoft, dar și cu omologul său din Turkmenistan, Gurbangulî Berdâmuhamedov, precum şi cu reprezentantul chinez, Xi Jinping. Șeful statului a participat și la un dineu oferit de premierul Japoniei, Shinzo Abe.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE