Home Politică Nicușor Constantinescu a fost suspendat din PSD. Baronul ameninţă că îşi face...

Sursa Foto: b1tv.ro

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa,  Nicușor Constantinescu, este la un pas să fie dat afară din PSD. Victor Ponta a trimis o scrisoare către organizația PSD Constanța în care filiala este anunţată că “domnul Nicuşor Constantinescu este suspendat din calitatea de membru de partid până la întrunirea Consiliului Judeţean Constanţa”.

Cu toate astea, Nicuşor Constantinescu, nu rămâne fără partid. Intenționează, dacă va fi dat afară din PSD, să înființeze o nouă formațiune politică: Partidul Dobrogenilor. Ideea, spune el, i-a venit de la o discuție veche avută cu Adrian Năstase.

Dacă nu mă vor şi mă dau afară, fac altă structură, fac Partidul Dobrogenilor, este vreo problemă? Fac Partidul Dobrogenilor, îi iau şi pe ăia din Tulcea şi facem un partid nou. Că a zis Năstase odată, când am fost cu Mazăre în şedinţă de Guvern, în 2004: ‘Băi, voi vreţi să intraţi cu paşaport în Dobrogea?’. I-am răspuns: ‘Nu ne-am gândit domnule premier, dar e o idee bună”. – a spus Nicuşor Constantinescu, citat de AGERPRES

Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată în mai multe dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu s-a supus controlului Curții de Conturi, iar în altul este judecat pentru că a atribuit nelegal mai multe terenuri.

De asemenea, Nicușor Constantinescu este judecat pentru că ar fi subfinanțat Centrul Militar Zonal, în acest dosar fiind pus sub control judiciar și având interdicția de a exercita funcția de președinte al CJ Constanța.

Totodată, el va fi judecat sub control judiciar și în dosarul în care este acuzat că a prejudiciat județul cu opt milioane de euro.

În 24 februarie 2015, Nicușor Constantinescu a fost suspendat din funcția de președinte al CJ Constanța, printr-un ordin emis de către prefectul județului, Ion Constantin.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE