Home Politică Nicuşor Dan anunţă că Uniunea Salvaţi Bucureştiul devine Uniunea Salvaţi România

Uniunea Salvaţi Bucureştiul

Uniunea Salvaţi Bucureştiul devine Uniunea Salvaţi România şi va participa la alegerile parlamentare, a anunţat, duminică seara, candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

Nu vrem funcţii publice, nu facem asta pentru bani. Facem ceea ce facem pentru binele comun, pentru că actuala clasa politică ne-a dezamăgit de atât de multe ori, încât realmente nu se mai putea. Situaţia este generală la nivel naţional.

Clasa politică a dezamăgit la nivel naţional, lipseşte o forţă politică să reprezinte cetăţenii care s-au săturat de un întreg mod de a face politică. Tocmai de aceea, USB devine Uniunea Salvaţi România şi va lupta pentru locuri în Parlament la alegerile parlamentare din toamna acestui an.

Avem uşile deschise pentru toate grupurile de cetăţeni care au încercat să lupte cu sistemul, pentru partidele politice noi şi sperăm ca împreună cu toţi aceşti oameni să reuşim să aducem în Parlamentul României o forţă care să îi reprezinte pe cetăţenii care sunt sătui de modul în care s-a făcut politică până acum, a spus Nicuşor Dan, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute după închiderea secţiilor de votare.

El a precizat că nu va accepta un post de viceprimar, iar reprezentanţii USB în cadrul CGMB şi al consiliilor locale vor vota doar proiectele bune pentru bucureşteni.

Nicuşor Dan a mulţumit echipei de campanie, personalităţilor publice care au sprijinit USB, sutelor de oameni care au donat bani şi celor care s-au implicat în strângerea de semnături şi desfăşurarea campaniei, anunţă Agerpres.

Conform sondajelor de tip exit poll la închiderea urnelor, Nicuşor Dan s-a situat pe locul al doilea în cursa pentru Primăria Bucureşti, cu aproximativ 29%. Formaţiunea Uniunea Salvaţi Bucureştiul a obţinut, potrivit cercetării IRES, funcţia de primar al Sectorului 1, prin Clothilde Armand.

În lupta pentru Consiliul General, USB a obţinut 24,85% din voturi, conform CURS, sau 19%, potrivit Sociopol.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE