Home Politică Nicuşor Dan vrea referendum pentru demiterea Gabrielei Firea. Cum răspunde primarul Capitalei

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a anunţat că ia în calcul organizarea unui referendum pentru demiterea Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea. Acesta susţine că, în cele două luni de mandat, bilanţul acestei administraţii se rezumă la inițierea de proiecte pentru pregătirea unor tunuri, amânarea rezolvării problemelor reale ale bucureștenilor, precum RADET, precum şi politizarea administrației prin angajarea unor oameni apropiați PSD.

De asemenea, Nicuşor Dan reproşează iniţiarea unor proiecte de tip Moș Crăciun, cu liste de cumpărături supraevaluate.

Liderul USR a publicat, pe pagina sa de Facebook, 5 puncte pentru care ar trebui discutată demiterea Gabrielei Firea.

În primul rând, primarul general este acuzat că a renunţat la alocarea a 7 milioane de euro pentru infrastructură, bani ce trebuiau să ajungă în proiectele Penetrația Prelungirea Ghencea-Domnești, modernizarea șoselelor Iancului și Pantelimon, lărgirea străzii Fabrica de Glucoza, Inelul Median.

De asemenea, Firea este acuzată că înființează structuri paralele cu personal contractual care nu se supune legii funcționarului public.

Practic, persoanele angajate în aceste structuri nu trebuie să-și depună declarațiile de avere și interese, iar salariilor lor sunt necunoscute. Roxana Wring, consilier general, suspectează că, în realitate, Firea și-a făcut un serviciu personal de informații. Wring a dat exemple de prieteni politici puși pe posturi de Firea: Alin Petrache, numit președinte al Clubului Sportiv Municipal, care a demisionat din fruntea Comitetului Olimpic Român după eșecul de la Olimpiadă, fiul lui Adrian Petrache din celebrul tandem Bittner-Petrache. Generalul în rezervă Mircea Teodor Mureşan, acuzat de fostul șef al Parchetelor Militare Dan Voinea că ar fi participat la distrugerea Bibliotecii Centrale Universitare, numit ca reprezentat al comunității în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, acolo unde a fost inclus, în aceeași calitate, și fostul primar PSD, Dan Darabont, susţine Nicuşor Dan.

USR mai consideră că rectificările bugetare făcute în 5 luni pe bugetele spitalelor și al ASSMB relevă erori materiale în 2 hotărâri diferite de peste 5 milioane de euro, corecturi în listele de achiziții de încă 3 milioane de euro, dublări de echipamente în liste diferite.

Pentru modul în care a condus ASSMB, directorul instalat de Firea, Emanuel Bodnariu, fost consilier al primarului Florentin Pandele și vicepreședinte al PSD Ilfov, a fost recompensat cu primul loc pe listă la Parlamentare, pentru județul Ilfov, susţin cei de la USR.

Pe lista reproşurilor se numără şi achiziții publice netransparente prin evitarea SEAP, precum şi acuzaţii de cenzură, prin subordonarea Consiliului General.

Cum răspunde Firea acuzaţiilor lui Nicuşor Dan

În replică, Firea susține că Nicușor Dan minte când face acuzații împotriva ei și îl acuză că boicotează toate proiectele mari al Capitalei.

Am urmărit cu atenție dialogul acesta halucinant. Dacă nu ar fi de râs, ar fi de plâns. Cine vorbește, omul care a venit cu garanții că salvează Bucureștiul și timp de cinci luni nu a făcut decât să saboteze Bucureștiul, a spus Gabriela Firea, duminică seară, la Antena 3.

Dumnealui (Nicușor Dan- n.red.) este cel mai absent consilier, dacă se poate formula așa(…). Tot ceea ce a afirmat Nicușor Dan sunt minciuni sfruntate și îmi voi lua absolut toate măsurile pentru a restabili adevărul. Un ONG din afara țarii, transformat în partid care a vrut să salveze Bucureștiul, acum îl boicotează la toate proiectele, a mai spus Gabriela Firea.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE