Home Eveniment Noaptea protestelor la Guvern. Manifestanţii, la poarta Palatului Victoria

Sursa Foto: Ruxandra Pătraşcu via Facebook

Manifestaţii de amploare au loc, în noaptea de marţi spre miercuri, în faţa Palatului Victoria. Mii de oameni s-au strâns pentru a boicota decizia de a modifica Codurile Penale.

Protestatarii au scandat “Nu scăpaţi” către membrii cabinetului Grindeanu. În jurul orei 23.30 aceştia au încercat să intre în curtea Guvernului, dar nu au reuşit să treacă de garduri. Jandarmii au reuşit să îi îndepărteze, ceea ce a atras furia tinerilor care au strigat: “Jandarmieria apără hoţia”!

“Încercăm să nu folosim forţa, încercăm să nu folosim materialele din dotare. Vom lua toate măsurile pentru a preveni incidentele” – a transmis Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, la Antena 3, în jurul orei 24.

La un moment dat, tinerii din stradă au aruncat cu zăpadă către forţele de ordine din curtea Palatului Victoria.

Sursa video: Alex Costache via Facebook

În sediul Executivului au mai rămas blocaţi, după şedinţa de Guvern, şi jurnaliştii care au participat la conferinţa de presă, pentru că ofiţerii SPP au blocat toate intrările şi ieşirile din clădire, ca măsură de siguranţă.

“Florin Iordache a scăpat ca prin urechile acului, de furia protestatarilor”, scrie pe Facebook un manifestant din Capitală, care postează şi un filmuleţ.

Sursa video: Marian Dragomir via Facebook

Casa Jurnalistului transmite LIVE pe Facebook

“Asta e trădare, nu e guvernare!”, “Noaptea, ca hoţii!”,  “Nu scăpaţi”, “Refuz acest abuz!”, “Singura solutie, încă o Revoluţie!” – au scandat protestatarii. În jurul orei 1, estimările arătau că în centrul Capitalei se află peste 10.000 de oameni,

Sursa foto: Stoica Ionel via Facebook

Proteste ample au loc şi în mari oraşe din provincie. Cristi Brâncovan a transmis imagini live pe platforma de socializare din Timişoara.

În Cluj-Napoca, estimările au arătat că au ieşit din casă în semn de protest în jur de 5.000 de oameni.

Sursa video: Claudiu Padurean via Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat printr-un mesaj dur la adresa celor de la PSD şi ALDE şi anunţă că va încerca să “restabilească ordinea statului de drept”

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE