Home Politică Noaptea revoluției la PNL. Eșecul alegerilor cu demisia Alinei Gorghiu pe masă

Sursa Foto: Facebook

Liderii de la centru, dar și președinții de filiale PNL s-au reunit la sediul partidului pentru a urmări numărătoarea paralelă, iar discuțiile au ajuns și la subiectul delicat privind demisia Alinei Gorghiu.

După închiderea urnelor, Alina Gorghiu spera la un “rezultat bun” și părea să ignore ceea ce arătau EXIT POLL-urile. Însă, sondajele au fost confirmate de primele date oficiale ale BEC, iar atmosfera a devenit din ce în ce mai apăsătoare.

În jurul orei uni și jumătate noaptea, cei de la News.ro anunțau că este scandal la PNL, iar Alina Gorghiu și secretarul general Ilie Bolojan și-au pus demisiile pe masă.

Însă, acestea nu ar fi fost acceptate de majoritatea liderilor de organizații județene, care au decis o reformare a conducerii partidului la congresul din 2017. Cu toate că, după apariția primelor rezultate, mai mulți lideri din teritoriu au declarat că este nevoie de o nouă conducere, pentru a reorganiza partidul și “a-l pune pe șine”, pentru că acum liberalii sunt “săriți de pe șină”, a declarat președintele PNL Călărași Răduci Filipescu. “Cineva trebuie să joace rolul de președinte cât mai repede”, a spus și președintele PNL Timiș Nicolae Robu.

România TV anunță în noaptea de duminică că, totuși, Alina Gorghiu își va depune luni demisia.

Tot luni, Biroul Electoral Central va comunica rezultatele oficiale, după centralizarea buletinelor de vot. Datele preliminare sunt catastrofale pentru liberali, care nu au reușit să obțină nici jumătate din cota PSD. 

Totuși, duminică seară Alina Gorghiu părea încrezătoare că va putea duce mai departe planul potrivit căruia Dacian Cioloș să fie propunerea PNL pentru noul premier al României.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, care are emoții dacă partidul său va reuși să ajungă în Parlament, a declarat că diferența uriașă dintre PSD și PNL nu îi va permite lui Klaus Iohannis să “forțeze Constituția” și să ignore nominalizarea PSD pentru funcția de premier.

Social-democrații savurează victoria pe care au declarat-o “istorică”. Liviu Dragnea se vede deja premier și vorbește în continuare despre o alianță cu ALDE. Sunt și zvonuri potrivit cărora în Coaliție ar putea intra și UDMR.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE