Home Social Noi avertismente pentru turiștii care merg în Grecia. Ce trebuie să aibă...

Cei mai mulți dintre turiști nu simt criza din Grecia. Nu au apărut probleme cu hotelurile rezervate, restaurantele încearcă încă să respecte meniul, iar la benzinării stocurile de combustibil nu s-au terminat. Însă, britanicii atrag atenția că în farmacii situația tinde să devină complicată. Autoritățile din Marea Britanie le recomandă turiștilor să plece de acasă cu stocuri de medicamente după ei, mai ales dacă știu că au probleme medicale.

Desigur, se menține și avertizarea că fiecare turist trebuie să se bazeze în primul rând pe banii cash cu care au plecat din țara de origine. Și ministerul de Externe român a făcut această recomandare. Românii și britanicii sunt printre turiștii cei mai numeroși care aleg Grecia destinație de vacanță în fiecare an, alături de germani, ruși sau francezi.

Vara aceasta, agențiile de turism au vândut pachete pentru 120.000 de români. Dar numărul lor poate fi dublu, ținând cont că mulți ocolesc agențiile și își aleg singuri cazare pe internet.

De asemenea, în statul elen sunt pe terminate și stocurile de hârtie pentru ziare. Publicația germană Spiegel a anunțat luni că grecii mai au hârtie pentru publicații doar săptămâna aceasta, dacă nu se vor face noi provizii.

Până acum, turiștii străini au putut scoate fără probleme bani de la bancomate. Pentru aceştia, aşa cum mai prezentat, nu sunt impuse limitări.

După o săptămână în care băncile au fost închise, grecii fac însă în continuare cozi la bancomate. A se înțelege clar, este vorba doar despre localnici. A început cea de-a doua săptămână în care elenii au bani în conturi, dar nu și-i pot folosi. Stau la cozi uriași pentru a-și lua rația de “60 de euro”. Iar limita maximă e, de multe ori, de 50 de euro. Pentru că multe dintre bancomate au rămas fără hârtia de 10 euro sau de 20 de euro.

Marți este ziua adevărului pentru statul elen. Se vor purta noi negocieri, la Bruxelles. Dar semnele nu sunt dintre cele mai bune. Rezultatul referendumului nu a fost primit cu bucurie de liderii europeni, care consideră e din ce în ce mai greu să negociezi cu Grecia. Iar în aceste momente tendințele arată că se încearcă, mai întâi, punerea la adăpost a celorlalte state din zona euro pentru a nu fi afectate de statul grec care nu poate retura datorii și care cere în continuare bani pentru a nu intra în colaps.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE