Home Politică Noul șef al FMI pentru România, primit la Cotroceni

baqir fmi

Noul șef al misiunii FMI în România, Reza Baqir, a fost joi în vizită la Cotroceni unde a avut o întâlnire cu consilierul economic al lui Klaus Iohannis, Cosmin Marinescu.

Potrivit unor surse citate de AGERPRES, una din temele de discuția a fost cea a riscurilor economice la care este expusă țara noastră, în contextul în care în acest moment nu avem niciun acord cu Fondul.

Discuţiile au vizat cele mai importante evoluţii ale economiei României, perspectivele pozitive ale economiei pentru următoarea perioadă, dar şi anumite riscuri care pot afecta potenţialul de creştere economică al României, au declarat sursele citate.

Întrevederea de la Palatul Cotroceni face parte din runda de întâlniri de prezentare şi de lucru pe care noua echipă a FMI le-a solicitat autorităţilor române, dar şi din seria de discuţii care preced misiunea de evaluare pe care Fondul o va avea în luna martie.

De altfel, FMI a și solicitat o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis chiar după această misiune de evaluare când șefului statului i se vor prezenta concluziile raportului, relatează AGERPRES.

Înaintea FMI, la Cotroceni au fost cei de la Banca Mondială

Miercuri, la Palatul Cotroceni a fost și o delegație a Băncii Mondiale, iar în timpul discuțiilor cu șeful statului, reprezentanții creditorului internațional au ridicat problema intensificării reformelor în mai multe domenii în care țara noastră nu stă foarte bine.

Reprezentanții Băncii Mondiale au menționat anumite direcții de reformă, în principal în legătură cu sectorul întreprinderilor de stat şi îmbunătăţirea guvernanţei corporatiste, rezolvarea problemei cadastrului, dar şi necesitatea dezvoltării şi modernizării unor sectoare cheie, precum cel al transporturilor, domeniu în care România are foarte multe de recuperat.

Preşedintele României a accentuat nevoia ca proiectele şi programele aflate în derulare să fie duse la bun sfârşit cu succes, astfel încât calitatea guvernării să se amelioreze şi să se reflecte consistent în prosperitate economică şi îmbunătăţirea nivelului de trai, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE