Home Social Nu s-a mai întâmplat de sute de ani! Trei români, EXCLUȘI din...

Sursa Foto: Wikipedia

Trei locuitori din Focșani au fost excomunicaţi din Biserica Ortodoxă, din cauza declarațiilor pe care le-au făcut, supărați de schimbarea preotului de la o biserică din oraș.

Nela Panaite, Elena Daniela Baneș și Romică Gavrilă şi-au atras mânia bisericii din cauza declarațiior “pe care le-au făcut, verbal și în scris, prin care aceștia dovedesc faptul că sunt o reală amenințare pentru unitatea Bisericii”, anunță Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Cei trei fac parte dintr-un grup de credincioși care s-au revoltat anul trecut, atunci când au aflat că preotul Giorgică Vatră urma să fie mutat de la Biserica Sfântul Apostol Andrei, iar în locul lui să fie adus un alt preot.

În anul 2014, preotul Georgică Vatră a fost înlocuit cu preotul Valentin Mirică iar cantina s-a închis. Părintele Vatră a avut un magazin, trecut pe numele soţiei, în care se vindeau cărţi bisericeşti şi obiecte de cult. Era un salariu în plus acasă pentru că părintele are patru copii. Dar o bună parte din venituri se duceau şi la cantina socială. Atunci a început şi prigoana preotului. I-a cerut să cedeze magazinul Episcopiei iar părintele a refuzat. De aici a început totul. Până la urmă, magazinul a fost închis, însă tot l-au schimbat. Cum a venit Ciprian, cum s-au schimbat toate. Mai mulți preoți au fost schimbați. El a venit aici și ne-a spus că este reprezentantul lui Hristos și nici măcar nu ne asculta păsurile. Eu mă întreb: Hristos se plimba cu Mercedesul?”, a declarat unul dintre cei excomunicați, Romică Gavrilă, pentru Evenimentul Zilei.

 

Protoiereul Eduard Daniel Bran a explicat ce înseamnăp pedeapsa pentru cei trei excomunicați.

Cei trei excomunicați din Biserica Ortodoxă nu au dreptul să intre în nicio biserică ortodoxă, inclusiv cele din străinătate cu care biserica noastră este înfrățită. Nu au parte de împărtășanie, sau de spovedanie”, spune acesta.

Alți 8 enoriasi, implicati în acelasi proteste, au fost “canonisiți”, adică le-a fost interzis, până când se vor pocăi, dreptul la împărtășanie. Reprezentantul Patriarhiei Române, preotul Constantin Stoica, a declarat că nu a mai auzit de o astfel de măsură până acum, însă „decizia aparține Episcopiei”,  scrie Evenimentul Zilei.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE