Home Social O companie farmaceutică susţinută de Bill Gates se pregăteşte să lanseze vaccinul...

Sursa Foto: usnews.com

O companie farmaceutică din India anunţă că este aproape de a testa vaccinul anti-ZIKA! Virusul care a îngrozit întreaga lume ar putea fi stârpit, spune fondatoarea firmei Bharat Biotech.

Compania, despre care se cunoaşte că este suţinută financiar de către fundaţia Gates, a început testele încă din noiembrie 2014, când boala nu era atât de răspândită.

Începând cu 2015, milioane de oameni din America Latină au fost infectaţi cu virusul ucigaş şi există riscul unei epidemii în întreaga lume. Multe cazuri au fost confirmate deja şi în Europa.

În timp ce marile companii farmaceutice din Franţa şi Japonia abia s-au apucat de lucru, firma din India a cerut deja o cerere de brevet pentru cele două tipuri de vaccin pe care le-a realizat.

Serurile se află deja în teste pre-clinice. Va urma testul pe şoareci, experiement care se va întinde pe cel puţin cinci luni de zile. Ulterior, trebuie să să confirme eficienţa acestuia pe oameni.

Serul anti-zika realizat în laboratoarele din India a fost realizat în două moduri. Primul tip de vaccin este bazat pe recombinarea ADN, de la virusul Zika. Practic, oamenii ar trebui să fie injectaţi cu o formă mai uşoară a virsului, pentru a-l pregăti pentru atacul virusului puternic. Acest tip de vaccin este mai uşor de realizat, însă, specialiştii consideră că nu produc întotdeauna un răspuns imun suficient de puternic.

În timp ce a doua variantă pare mai sigură şi presupune o varianta inactivă a virusului, anunţă publicaţia Quartz.

Ce este virusul ZIKA şi cum se transmite

Virusul ZIKA a devenit o ameninţare pentru întreaga planetă, iar milioane de de mame trăiesc un coşmar. S-a constantat că virsul afectează fetuşii, iar copiii sunt aduşi pe lume cu microcefalie sau probleme neurologice grave a ajuns să fie îmbrăţişată de doctori cu renume mondial.

Ultima descoperire arată că virusul se transmite şi sexual. În cele două Americi, la cabinetele medicilor ginecologi, în fiecare zi se prezintă femei însărcinate speriate, unele chiar panicate din cauza virusului considerat un inamic invizibil, dar nimicitor pentru copiii pe care îi poartă în pântece.

În unele ţări precum Brazilia, Columbia sau Salvador, femeilor li s-a spus că ar fi cel mai bine dacă nu ar mai rămâne însărcinate, până când se va reuşi eradicarea acestui pericol. S-a transmis ideea cuplurilor să amâne să aibă un copil cel puţin până la finalul sezonului ploios sau chiar în următorii doi ani.

Zika este transmis prin muşcătura tânţarilor Aedes Aegypti, cunoscuţi şi drept ţânţari-tigru, originari din zonele tropicale şi sub-tropicale. Virusul se răspândeşte cu repeziciune în corp, fără efecte brutale imediate.

Unele dintre persoane infectate au prezentat doar simptome asemănătoare gripei: febră, dureri musculare, apatie. Iar după câteva zile, starea lor s-a îmbunătăţit fără a lua tratament ceea ce le-a făcut să creadă că nu a fost nimic grav. Însă, virusul a rămas în corp, iar unii specialişti cred că victime au căzut fetuşii.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE