Home Lifestyle O pasiune de milioane. Regatul Cailor adună ce e mai frumos şi...

Dragostea pentru cel mai nobil animal, calul, a născut o pasiune de milioane. Milioane de euro sunt investite pentru ceea ce a devenit un sport elegant, dar şi un domeniu exclusivist din multe puncte de vedere: echitaţia de înaltă clasă.

Regatul Cailor aduce în România, în perioada 9 – 12 iulie, peste 70 de sportivi şi 110 cai. Concursul Internaţional de Sărituri peste Obstacole este un regal în domeniu, pentru cunoscători, dar şi pentru iubitorii de cai. O astfel de competiţie este mereu plină de adrenalină, iar anul acesta sunt reunite echipele tuturor ţărilor balcanice.

Regatul Cailor se va desfăşura la Adunaţii Copăceni şi este considerat cel mai spectaculos eveniment ecvestru al anului.

Unul dintre celebrii competitori este Armagan Ozgorkey. Acesta vine în România cu patru cai. Valoarea lor depăşeşte jumătate de milion de euro. Iar într-un astfel de domeniu întreţinerea cailor de curse este extrem de costisitoare.

Spectatorii vor urmări trei probe. Concurs Internațional de Sărituri peste Obstacole, sărituri pentru Cai tineri şi sărituri pentru amatori.

Echipa România este formată din Patrick Petre (campion naţional şi internaţional), Norbert Schurman (campion balcanic), Ruxandariu Luca (campion naţional, internaţional şi balcanic), Ionel Bucur (campion naţional şi internaţional), Ionuţ Bozan (multiplu campion internaţional), Bogdan Leonte (campion internaţional), Irimia Constantin (campion internaţional, câştigător Grand Prix), Ionut Ursache (campion naţional şi internaţional) și Cristina Dulugeac (campioană la amazoane).

Pe durata celor patru zile de concurs, cei care doresc să ştie programul îl pot găsi AICI. Cine nu vrea să fie doar spectator şi e interesat să afle mai multe despre pregătirile sportivilor, atât la seniori, dar şi ale copiilor ori juniorilor, pentru Campionatul Mondial, Campionatul European și Jocurile Olimpice de la Rio 2016, poate merge şi la conferinţa balcanică, care are loc pe 11 iulie, la Palatul Parlamentului. Mai multe informaţii puteţi găsi AICI.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE