Home Social O româncă de 19 ani şi-a declarat copilul mort, iar pe ascuns...

bacterie

O tânără mamă, de origine din România, a fost arestată în Marea Britanie, chiar înainte de a încerca să îşi vândă copilul. Ea a călătorit până în Cardiff, din Spania, unde a născut în urmă cu şase săptămâni.

Aceasta şi-a luat şi pruncul cu ea în Marea Britanie. Potrivit presei din Regat, ar fi fixat şi un preţ pentru el, de până la 11 mii de lire sterline, adică aproape 15 mii de euro. “Cumpărătorii” erau doi tineri spanioli care locuiau în UK. Şi aceştia au fost arestaţi, după ce planul lor a fost deconspirat, anunţă Daily Mail.

Se pare că în certificatul de naştere al copilului, a fost trecut drept tată tânărul spaniol, în vârstă de doar 25 de ani. Mama copilului a declarat că între ei a fost vorba despre o aventură de o noapte.

După ce şi-a adus copilul pe lume, tânăra româncă ar fi plănuit cum să scoată pruncul din ţară şi le-a declarat autorităţilor din zona Zamora, Spania, că bebeluşul a murit în urma unei operaţii. Luată serios la întrebări, poliţiştii şi-au dat seama că femeia ascunde ceva, aşa că au continuat cercetările. Ea a fost monitorizată, iar anchetatorii au descoperit că fiul ei nu murise.

Anchetatorii şi-au dat seama că poate fi vorba despre o adopţie ilegală sau pur şi simplu de o vânzare a unui copil.

Când românca a ajuns în UK, ea a fost arestată pe aeroportul din Bristol şi, alături de aceasta, au fost capturaţi şi cei doi tineri de origine spaniolă.

În faţa procurorilor, tânăra mamă româncă a declarat că ea nu consideră să fi făcut ceva rău. Însă, copilul acum a ajuns în grija autorităţilor din domeniul protecţiei sociale şi se aşteaptă rezultatele testelor ADN, pentru a se afla dacă într-adevăr este fiul acelui tânărul spaniol, aşa cum a fost declarat.

Anchetatorii nu exclud şi varianta unei reţele infracţionale organizare, privind traficul de copii.

Jurnaliştii din Marea Britanie nu au dezvăluit identitatea nici a mamei cu origini din România, nici a celor doi tineri spanioli.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE