Home Social O româncă, la un pas de moarte după ce a mâncat un...

exotic

O tânără a fost la un pas de a îşi pierde viaţa după ce a mâncat un produs exotic pe care l-a cumpărat de la raionul de fructe dintr-un supermarket din Capitală.

Femeia a povestit, pe o reţea de socializare, că a confundat produsul cu un altul, deoarece în dreptul acestuia nu era vreo etichetă.

Am observat o chestie asemănătoare turmericului şi, pentru că nu am găsit deasupra nicio etichetă cu denumirea ,,plantei” respective, am presupus că e turmeric. Ştiam că are multe beneficii pentru sănătate şi l-am achiziţionat. Ajunsă acasă, l-am spălat, l-am decojit şi am observat că nu are culoarea portocalie în interior ca şi turmericul, însă pentru că l-am găsit la fructe, am presupus că este un ,,fruct exotic”. MARE GREŞEALĂ!!! L-am tăiat rondele şi am muşcat din el, avea un gust uşor dulceag, suculent. Am mancat linistită vreo trei – patru rondele, după care m-am întrebat ce beneficii are pentru sănătate?! Am luat bonul fiscal şi am găsit denumirea ,,CASSAVE”. Am citit pe internet, constatând îngrozită că ACEASTĂ PLANTĂ CONSUMATĂ ÎN STARE CRUDĂ ESTE OTRAVITOARE, scrie tânăra pe Facebook.

Femeia spune că a intrat în panică şi a încercat să înlăture efectele, însă deja era prea târziu.

Imediat am consumat apă cu sare şi mi-am provocat vărsături, însă chiar şi aşa, am început să mă simt rău! Aşa se face că în scurt timp am ajuns la spital, doctorul de la toxicologie menţionându-mi că dacă aş fi consumat toată rădăcina aş fi păşit în ,,lumea celor drepţi”!!! Mi s-a administrat oxigenoterapie, am fost monitorizată, mi s-au pus seruri şi mi s-au efectuat teste de sânge…

Cassava, fructul exotic extrem de folosit în bucătărie

Cassava sau manioc, mai popular, este un aliment important în mai multe bucătării internaţionale, în special în Africa şi America de Sud.

Din acest fruct se prepară chipsuri (manioc prăjit) şi făină, materie primă pentru pâine, produse de patiserie. Maniocul este folosit şi la unele specialităţi de băuturi.

Însă, acest produs se consumă doar preparat şi NU în stare crudă. Frunzele şi rădăcinile de manioc sunt bogate în cianuri, extrem de periculoase pentru organism.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE