Home Extern O școală din Turcia, ținta unui atac terorist

turcia atac scoala
Sursa Foto: dailysabah.com

Cinci copii au fost răniţi în explozia unui dispozitiv artizanal care a avut loc vineri în curtea unei şcoli din Turcia.

Atacul a avut loc în Diyarbakir, cel mai mare oraş din regiunea de sud-est a Turciei, care este de luni de zile teatrul unor lupte violente între armată şi rebelii din PKK, Partidul Muncitorilor din Kurdistan.

Surse din forțele ordine, citate de Reuters, au pus atacul pe seama militanţilor PKK, precizând că membri ai organizaţiei au aruncat un dispozitiv artizanal în curtea unei şcoli din cartierul Baglar din Diyarbakir. Cu toate astea, atacul nu a fost deocamdată revendicat.

40.000 de oameni au murit în Turcia în conflictul dintre PKK și forțele de ordine

Atentatul asupra școlii vine la doar o săptămână după ce alți cinci oameni au fost uciși și 39 au fost răniți în urma unui atac cu mașină-capcană în orașul Cinar din sud-estul Turciei.

Atacul de atunci a vizat o secție de poliție, iar două dintre victime au murit în explozia maşinii-capcană, iar celelalte trei după prăbuşirea unui imobil situat din apropiere.

Confruntări între separatiştii PKK şi armata turcă au mai avut loc în ultimele luni în provincia Diyarbakir și în zonele de la granițele cu Siria și Irak.

Anul trecut, oraşul Diyarbakir şi mai multe zone din sud-est au fost plasate sub restricţii în cadrul unor operaţiuni de securitate care au urmat unui atac cu bombă soldat cu moartea a 16 militari şi unei ambuscade a rebelilor în care au murit 14 poliţişti.

În toamna anului 2012, între forțele de ordine din Turcia și rebelii PKK a fost încheiat un armistițiu, însă, în iulie 2015 acordul de pace a fost încălcat, iar confruntările s-au reluat.

De la începutul conflictului, din 1984 și până acum, cel puțin 40 de mii de oameni au murit în urma luptelor dintre kurzi și armata turcă.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE