Home Ştirile zilei Oamenii lui Udrea: Nu mai bine o bateți cu pietre?

Sursa Foto: Facebook

Elena Udrea se plânge, prin intermediul echipei sale de comunicare, că mutarea sa în Penitenciarul Târgșor reprezintă o încercare de umilire și de “suprimare emoțională și intelectuală”

În acest moment, fostul ministru nu poate nici măcar să-şi studieze dosarul. Distanţa mare faţă de locul în care se va desfăşura procesul, dublată de procedurile alambicate în ceea ce priveşte comunicarea cu avocaţii, îngreunează şi mai mult capacitatea acuzatului de a-şi susţine cauza. Tragem, deci, concluzia că această hotărâre are un puternic caracter represiv, încercându-se, practic, să i se răpească Elenei Udrea şi dreptul la apărare.

Elena Udrea se plânge că a fost mutată “pe șest” și că nici măcar avocații nu au știut despre trasferarea ei, pe care o caracterizează drept o aberaţie legislativă şi procedurală care se bazează pe proceduri din anii ’60.

Faptul că unui om, încă nevinovat până la pronunţarea unei decizii judecătoreşti, îi sunt încălcate atât de flagrant drepturile, că este izolat total de familie, prieteni şi de avocaţi şi că nu are acces nici la cele mai elementare obiecte de igienă echivalează, pentru oricine şi-a păstrat uzul raţiunii, cu o tortură emoţională şi chiar fizică. La fel de bine, ar putea să o ardă pe rug sau să o ghilotineze şi să nu se mai complice cu păstrarea aparenţelor, pentru că ele nu mai conving pe nimeni, scrie pe Facebook echipa de comunicare a Elenei Udrea.

Elena Udrea a fost transferată joi, 30 aprilie, din Arestul Central al Poliției Capitalei în Penitenciarul de Femei Târgşor. Udrea va sta, pentru o perioadă de 21 de zile, în secţia de carantină şi observaţie a centrului de detenţie, după care va fi transferată în cea de arest preventiv. Mutarea Elenei Udrea la Târgșor vine ca urmare a trimiterii în judecată a dosarului ‘Gala Bute’ , în care fostul ministru este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene, scrie Agerpres.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE