Home Politică Odă adusă lui Liviu Dragnea în The Independent, scrisă de un fost...

dragnea govor, dragnea
Sursa Foto: PSD

Prestigiosul cotidian britanic The Independent a publicat, miercuri, în ediția sa online, un amplu reportaj în care președintele PSD, Liviu Dragnea, era lăudat pentru experiența, planurile și viziunea sa pro-europeană.

Materialul face referire la contextul european și la exemplul țărilor din jur, Dragnea fiind privit ca o șansă uriașă de relansare a social-democraților la nivel european, având în vedere că aceștia au pierdut teren în ultima perioadă.

Este amintită o întâlnire a președintelui PSD cu premierul Suediei, Stefan Löfven, unde Liviu Dragnea a expus “un program economic ambițios bazat pe cerințele pieței și legat stâns de investiții sociale”

În reportaj sunt prezentate pe larg puncte din programul de guvernare al PSD, propus de social democrați în eventualitatea câștigării alegerilor.

Citește și: DNA îi dă LOVITURA DE GRAȚIE lui Gabriel Oprea. Ce se întâmplă cu averea fostului vicepremier

O odă, practic, adusă liderului PSD, sub titlul “Încă există speranță în Europa. Uitați-vă la România”

dragnea-the-independent

Articolul este semnat de Denis MacShane, pe care ziarul îl prezintă drept fost ministru britanic pentru Europa și autor al volumului Brexit: Cum a părăsit Marea Britanie Europa. Despre autor se mai notează că scrie despre politica europeană.

Captură The Independent

Captură The Independent

Editorialist acum pentru The Independent, Denis MacShane are o istorie tumultoasă însă cu politica din Regat.

Numele său real este Denis Matyjaszek și s-a născut în Glasgow. După ce a terminat facultatea, s-a angajat la BBC, iar în 1974 a candidat la alegerile parlamentare, însă fără succes. A rămas însă în atenția publicului pentru acțiunile sale pro-democratice, iar în 1992 a fondat European Policy Institute.

Și-a îndeplinit visul de a intra în Parlament abia în 1994. A făcut parte din legislativul britanic timp de 18 ani și a fost chiar ministru pentru Europa în guvernul Tony Blair, între 2002 și 2005.

Denis MacShane / Sursa foto: Wikipedia

Denis MacShane / Sursa foto: Wikipedia

În 2012 a fost suspendat din Partidul Laburist și și-a anunțat demisia din Parlament după ce s-a aflat că decontase 19 facturi fictive, din bani publici, în valoare de 12.900 de lire sterline.

Chiar dacă public și-a declarat nevinovăția, în noiembrie 2013 a pledat “vinovat” în cadrul procesului care l-a avut drept inculpat și a fost condamnat la 6 luni de închisoare.

A ispășit din această pedeapsă doar 6 săptămâni, fiind eliberat înainte de termen, potrivit presei britanice.

A scris chiar o carte despre experiența sa după gratii, intitulată “Jurnal din închisoare”.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE