Home Eveniment OFICIAL: SRI spune ce implicare a avut în protestele violente din fața...

interceptări, alertă teroristă, SRI, violente
Sursa Foto: SRI

Serviciul Român de Informații afirmă că a avut informații despre posibilitatea producerii unor evenimente violente la mitingul organizat miercuri seară, în Piața Victoriei din Capitală.

SRI afirmă, într-un comunicat, că a transmis aceste date Inspectoratului General al Poliției Române.

Serviciul Roman de Informatii a actionat potrivit competentelor legale detinute, datele si informatiile obtinute cu privire la intentiile de organizare sau deturnare a actiunilor publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ institutiilor legal abilitate sa intervina pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice. In aceasta situatie a existat un schimb de informatii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul institutiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul Secretarului de Stat Stefu Viorel si Bogdan Despescu – IGPR, precum si la nivelul Jandarmeriei si SPP, se arată în comunicatul SRI.

SRI precizează că a oferit aceste informații forțelor de ordine, deși nu are atribuții specifice în acest sens.

Conform Legii 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei, republicata in 2014 si Legii nr. 14/1992 SRI are competente pentru obtinerea de date necesare prevenirii si contracararii activitatilor extremiste. Pe aceasta zona, SRI nu a avut surprize operationale. SRI nu are competente in ceea ce priveste manifestarile gruparilor ultras, insa daca se obtin date de interes pentru institutiile cu atributii pe ordine publica acestea sunt furnizate cu celeritate, asa cum s-a intamplat in cazul protestelor din data de 1 februarie din Capitală, mai precizează SRI.

Incidente violente au avut loc miercuri seară, când mai multe persoane extrem de violente, care au aruncat cu pietre, petarde și fumigene către forțele de ordine, la finalul protestului de amploare față de modificările aduse de Guvern actelor normative privind justiția.

Mai mulți jandarmi și protestatari au fost răniți, a anunțat secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, în direct la Antena 3.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE