Home Economic Omul lui Băsescu de la CEC mai primește un mandat

Sursa Foto: Wikimedia

Radu Ghețea nu se dă dus de la șefia CEC. Adunarea Generală a Acționarilor CEC Bank a decis reînnoirea mandatelor actualilor membri ai Consiliului de administraţie până când Banca Națională aprobă viitoarea structură de conducere a instituției.

Deşi mandatul acestuia expiră luni, el ar putea sta chiar mai multe luni în fruntea CEC, deoarece Banca Națională nu are un termen pentru a da acel aviz.

Abia după acordul BNR, Radu Grațian Ghețea ar urma să fie schimbat cu actualul secretar de stat în ministerul Finanțelor, Enache Jiru.

De numele lui Ghețea se leagă scandalul finanțării moșiei de la Nana a familiei fostului președinte Traian Băsescu. CEC Bank a acordat un împrumut de un milion de euro Ioanei Băsescu pentru a cumpăra terenul, iar presa a scris că acest credit ar fi fost acordat prin telefon. Comisia parlamentară care a anchetat acest subiect a stabilit că împrumutul Ioanei Băsescu este singurul cu această valoare destinat cumpărării de teren acordat de CEC. De asemenea, viteza cu care s-au mișcat lucrurile este uimitoare. Ioana Băsescu a depus cererea pentru obţinerea creditului pe 30 august 2013 şi a obţinut aprobarea pe 5 septembrie, iar pe 9 septembrie au şi fost făcute plăţile.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE