Home Ştirile zilei Oprea, despre posibilitatea de a fi premier: “Poate să mi se propună...

Sursa Foto: paginadepolitica.ro

Vicepremierul Gabriel Oprea dă de înţeles că nu îşi doreşte fotoliul de premier, în cazul în care Victor Ponta va fi demis în urma moţiunii de cenzură sau va fi suspendat de către preşedintele Iohannis. Oprea a fost extrem de evaziv însă pe această temă, într-un interviu acordat DCNews.

“Poate să mi se propună şi funcţia de împărat. Nu spun că mi s-a propus aşa ceva. Mi s-ar nărui toată munca de ani de zile. Dacă mi-am dat cuvântul, nu credeţi că e mai logic şi normal să mă ţin de cuvânt? Vreau să respect, să fiu respectat şi să ajut ţara asta”, a spus președintele UNPR.

Oprea nu a vrut să dezvăluie prea multe din întâlnirea de taină pe care a avut-o luni seară cu Klaus Iohannis. A afirmat doar că îl susţine pe preşedinte, chiar dacă face parte din coaliţia cu PSD.

Orice tete-a-tete rămâne un tete-a-tete, mai ales cu președintele României. Au fost discuții, au participat și alți oameni. Nu pot să spun lucruri pe care nu pot să le spun. Ceea ce pot să vă spun în schimb este că-l sprijin total pe dl Klaus Iohannis, mai ales pe problemele acestea de securitate națională. Sunt amănunte pe care vi le pot da și amănunte pe care nu vi le pot da.

Președintele Klaus Iohannis și vicepremierul Gabriel Oprea au avut o întâlnire de taină la Cotroceni, luni seară, înaintea consultărilor pe tema Strategiei Naționale pe Apărare. Cei doi au discutat preț de câteva minute, timp în care Victor Ponta, Daniel Constantin și Mircea Dușa așteptau în sala în care urmau să aibă loc discuțiile oficiale.

Scenariile politice vorbesc despre o posibilă numire a liderului UNPR în fruntea Guvernului, ca urmare a eventualei demiteri a Guvernului în Parlament, voturile partidului lui Oprea fiind esențiale.

Calculele arată că, la configuraţia actuală, PSD, UNPR, PC, PLR şi minorităţile au 318 voturi, cu 39 mai multe decât necesarul pentru ca Guvernul să rămână în funcţie.

Dacă UNPR ar trece de partea opoziţiei, iar moţiunea ar fi votată şi de UDMR, PMP şi neafiliaţi, mişcarea s-ar putea dovedi fatală pentru Executiv.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE