Home Politică Oprea recunoaște: S-a negociat trecerea justiției la UNPR

Gabriel Oprea
Sursa Foto: Politia Romana

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat că a existat “o negociere politică” în coaliţie despre trecerea Justiţiei la UNPR, adăugând că nu ar avea nimic împotriva lui Robert Cazanciuc ca ministru de resort.

Pe domnul Cazanciuc îl cunosc de când era tânăr procuror, acum vreo 15 ani, era adjunctul lui Victor Ponta la Corpul de Control, amândoi erau magistraţi detaşaţi la Guvern. Este un om serios, bine pregătit. Nu aş avea nimic împotriva lui ca ministru al Justiţiei. Este o discuţie, a fost o negociere politică, ca Ministerul Justiţiei să treacă la UNPR. În momentul când se va oficializa, normal, se fac toate documentele legale, toate procedurile legale, a declarat Oprea la PRO TV.

Întrebat dacă Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, a trecut la UNPR, Oprea a răspuns: “Nu, a fost o întreagă dezbatere”.

Fiind chestionat, de asemenea, dacă UNPR ar putea propune pe altcineva în locul lui Cazanciuc la Justiţie, vicepremierul a spus: “Peste tot sunt tot felul de propuneri”.

V-am spus doar că este un ministru în care eu am încredere. Ca să nu se înţeleagă că domnul Cazanciuc are o problemă ca ministru. Este un om pregătit şi un om foarte corect, eu aşa consider, a declarat preşedintele UNPR.

Întrebat şi dacă Eugen Nicolicea ar putea să devină ministru al Justiţiei, Oprea a spus: “Eu cred că ar putea deveni, cum să nu. E un jurist foarte bun, dar cred că îi stă foarte bine la Relaţia cu Parlamentul”.

Despre o eventuală remaniere guvernamentală, care ar putea avea loc în următoarea perioadă, pornind de la vacantarea postului de ministru al Transporturilor, urmare a demisiei din funcţie a lui Ioan Rus, preşedintele UNPR a afirmat că este nevoie de o numire cât mai rapidă pentru acest post.

Eu cred că a făcut o greşeală, şi-a cerut omul şi scuze, nu ştiu ce a vrut să spună, la o emisiune, o fi fost obosit. E un om, să ştiţi, foarte bine pregătit, profesor de matematică, cu multă experienţă, a fost ministru de Interne foarte bun, a făcut ceva pentru ţara asta. Pur şi simplu a făcut o greşeală, şi-a cerut scuze, o greşeală, într-adevăr, mare, dar şi-a cerut scuze, mai mult, şi-a dat demisia şi a plecat acasă. A creat o problemă de imagine, nu putem să ne ascundem, dar, încă o dată, este un om foarte serios, să ştiţi, a declarat Oprea, citat de AGERPRES.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE