Home Eveniment Oprescu constestă dosarul în care este judecat: Am fost o țintă

oprescu

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a venit miercuri la Tribunalul București pentru a contesta mai multe probe aduse împotriva lui în dosarul în care este acuzat de de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat.

Sorin Oprescu vrea ca dosarul să fie refăcut și consideră că a fost o țintă în tot acest scandal.

Am cerut la un moment dat o confruntare cu denunțătorii, dar nu mi-a fost aprobată de procurorul de caz. Ce pot să cred în acest caz decât că a fost o înțelegere? A fost o perioadă de timp în care nu s-a luat nicio măsură pentru că a fost delaționat Oprescu. Sigur am fost țintă, a declarat edilul suspendat al Capitalei, citat de B1TV.

Cererea lui Oprescu vine la exact o săptămână după ce la Tribunalul București a avut loc primul termen în acest dosar. Și atunci, primarul a cerut retrimiterea dosarului la procurori după ce avocaţii săi au depus mai multe documente prin care încercau să demonstreze că ancheta a fost făcută defectuos și au solicitat refacerea acesteia pe baza a noi probe și declarații de care nu s-ar fi ținut cont.

Acuzaţiile aduse lui Sorin Oprescu

Sorin Oprescu a fost trimis în judecată pe 20 noiembrie 2015, alături de alte opt persoane și este acuzat de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat.

Potrivit procurorilor, primarul suspendat al Capitalei a intrat într-un grup infracțional pus la punct de Bogdan Popa, directorul Administrației Cimitirelor. Scopul era distribuirea contractelor doar către persoane care plăteau anumite sume de bani pentru a câștiga finanţările de la Primăria Capitalei.

Pe lângă edil și Bogdan Popa, au mai fost trimiși în judecată Romeo Albu, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, directorul Direcţiei Economice din Primăria Capitalei, și Florin Şupeală, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului.

De asemenea, au fost deferiți justiției Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăţi comerciale, și Ion Niţă.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE