Home Social Organizatorii concertului Robbie Williams au scăpat ieftin. Ce amendă au primit de...

Sursa Foto: iconcert.ro

Organizatorii concertului Robbie Williams din România au scăpat destul de ieftin după ce Protecția Consumatorului i-a amendat doar cu 10.000 de lei pentru comportament incorect față de consumatori.

Cele două firme organizatoare ale concertului lui Robbie Williams la Bucureşti au fost amendate cu suma de 10.000 lei de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, pentru un comportament incorect în relaţia cu consumatorii, neasigurând suficiente puncte de vânzare a produselor alimentare şi a băuturilor. Consumatorii au stat la coadă minim 45 de minute pentru a-şi putea achiziţiona produsele respective (ape, sucuri, bere) şi pentru a se putea hidrata corespunzător pe durata evenimentului, care a durat aproximativ cinci ore. – a anunţat ANPC într-un comunicat de presă.

Potrivit celor de la Protecția Consumatorului, în perioada 19-23 iulie au fost înregistrate aproximativ 300 reclamaţii în legătură cu organizarea concertului lui Robbie Willimas din 17 iulie.

Principalul aspect reclamat de către consumatori a fost acela că pentru achiziţionarea de băuturi şi produse alimentare au stat la cozi de minim 45 de minute, după ce au mai stat la o altă coadă pentru a încărca o anume sumă de bani pe un card.

Astfel, Agenția Națională pentru Protecția Consumatorului, la verificarea contractelor încheiate între organizatori şi societăţile comerciale care urmau să presteze servicii de vânzare de produse în locaţia evenimentului, că organizatorii nu s-au asigurat ca firmele respective să garanteze instalarea a cel puţin 300 metri liniari de standuri, aşa cum iniţial stabiliseră prin contractul încheiat cu o altă societate, care cu două zile înainte de eveniment a renunțat să participe la eveniment.

În plus, în legătură cu acele carduri prin care se puteau cumpăra produse în cadrul evenimentului Protecția Consumatorului a sesizat ANAF-ul pentru ca inspectorii fiscali să verifice atât încasările făcute cât și dacă sumele rămase neutilizate pe carduri au fost returnate celor prezenți la concert.

Deoarece, în cadrul evenimentului, pentru achiziţia de produse s-au folosit exclusive carduri care nu erau nominale, ANPC a sesizat Agenţia Naţionala de Administrare Fiscală, pentru verificarea încasărilor şi a recuperării sumelor rămase neutilizate de către consumatori. – arată comunicatul ANPC

În urmă cu o săptămână, președintele ANPC, Marius Dunca, anunța că pregătește o amendă record pentru cei care au organizat concertul lui Robbie Williams de la București.

Apa le-a fost oprită la intrare, ca la orice concert, dar dacă organizatorii ştiau că n-au capacitate să facă faţă la 64.000 de oameni, nu trebuiau să facă lucrul acesta. E bătaie de joc şi lipsă de respect pe faţă. Pot să vă spun că amenzile vor fi maxime. Lipsa de respect la adresa consumatorilor trebuie să fie pedepsită. –a declarat Marius Dunca la acea vreme

De partea cealaltă, D&D East Entertainment, organizatorii evenimentului, au prezentat scuze publicului, precizând că s-a pus în discuţie chiar anularea concertului, după ce firma de public catering a renunţat la contractul semnat cu doar trei zile înainte de marele evenimen

Cu 3 zile înaintea acestui eveniment, ne-am aflat într-o situaţie fără precedent pentru noi: firma de public catering care organiza vânzarea la eveniment ne-a informat, printr-un email, că doreşte să se retragă din contractul agreat şi semnat! Starea de alertă provocată de neprofesionalismul şi iresponsabilitatea acestor oameni faţă de cei 64.000 de participanţi la eveniment a afectat într-o extrem de mare măsură buna organizare a acestuia, încât se punea problema anulării concertului. Trebuia, urgent, să găsim o soluţie de înlocuire a vendor-ului. – au scris cei de la D&D East Entertainment pe Facebook

Robbie Williams a susţinut, în 17 iulie, primul său concert în România. Peste 60.000 de spectatori au participat la concertul susţinut de Robbie Williams în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, care a făcut parte din turneul internaţional “Let Me Entertain You”, ce se desfăşoară în peste 10 ţări.

După show, numeroşi spectatori au scris pe reţelele de socializare că nu au reuşit să-şi achiziţioneze băuturi alcoolice şi răcoritoare din cauza cozilor mari care se formaseră la punctele de vânzare amenajate în spaţiul în care a avut loc concertul. Oamenii s-au plâns că pentru un pahar de apă, suc, sau bere au stat la cozi și câte două ore.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE