Home Extern VIDEO: Paradă impresionantă la Moscova, de Ziua Victoriei

16.000 de soldați au participat la Moscova la parada militară din Piața Roșie, cu ocazia marcării a 70 de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

În fața lui Vladimir Putin și a șefilor de state invitați la ceremonii au defilat noul tanc Armata T-14, prezentat ca fiind cel mai puternic din lume de către constructorul său, și rachete balistice intercontinentale cu o greutate de peste 50 de tone fiecare.

În discursul său, Putin a transmis un mesaj țărilor occidentale, cu care se află acum într-o relație tensionată.

”Mulțumesc popoarelor Marii Britanii, Franței și SUA pentru participarea lor la victorie. Le mulțumesc diferitelor țări antifasciste care au luat parte la luptele contra naziștilor, în rândurile rezistenței și în clandestinitate’‘, a declarat președintele rus

Printre invitații străini ai lui Putin s-au remarcat președinții chinez Xi Jinping, indian Pranab Mukherjee, egiptean Abdel Fattah al-Sissi și cubanez Raul Castro, precum și secretarul general al ONU Ban Ki-moon. Puținii responsabili europeni aflați sâmbătă în capitala rusă au refuzat să asiste la parada militară, așa cum este cazul șefului diplomației franceze Laurent Fabius, potrivit AGERPRES.

VIDEO: Integral, transmisiunea Russia Today a paradei de la Moscova:

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE