Home Politică Parlamentarii au fost de acord cu Iohannis. Strategia de Apărare a trecut...

Comisiile de apărare din Senat şi Camera Deputaţilor au dat aviz pozitiv Strategiei Naţionale de Apărare pentru perioada 2015 – 2019. Documentul a fost, inițial, discutat de președintele Iohannis cu partidele parlamentare și aprobat în CSAT.

În baza Constituţiei şi a legii privind planificarea apărării, domnul preşedinte Klaus Iohannis a înaintat Parlamentului Strategia Naţională de Apărare pentru perioada 2015 – 2019, urmând ca aceasta să fie aprobată de Parlament“, a declarat generalul Ion Oprişor, consilier prezidenţial.

Oprișor a declarat că parlamentarii nu au cerut modificări în ceea ce priveşte conţinutul documentului. De altfel, pe toată perioada în care va fi în vigoare, adică 2015-2019, strategia poate suferi modificări în funcție de contextul în care se va afla țata noastră.

Ceea ce au sesizat onorabilii senatori şi deputaţi se referă la faptul că, în momentul de faţă, se află în proces de finalizare o nouă lege privind planificarea apărării, prin urmare se va impune, într-un timp apreciabil, să se facă anumite corecturi ale documentului. Ceea ce vreau să scot în evidenţă este că Strategia Naţională de Apărare nu este un document care, în momentul în care s-a aprobat nu mai suportă modificări. Nu, acest document în funcţie de evoluţia mediului de securitate, de riscurile, ameninţările, vulnerabilităţile care apar va suporta modificări. Este dreptul preşedintelui României de a cere acest lucru şi de a opera modificările respective – a arătat consilierul prezidențial.

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Marius Obreja, a precizat că luni, în plenul reunit al celor două Camere, urmează dezbaterea şi votul pe proiectul de Hotărâre de aprobare a Strategiei Naţionale de Apărare. În plen va fi prezent și președintele Klaus Iohannis care va veni în fața Parlamentului tocmai pentru a transmite un mesaj privind Strategia Națională de Apărare a Țării.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE