Home Politică UPDATE: Parlamentarii şi-au votat pensii speciale. Ce bonusuri uriaşe vor primi la...

Sursa Foto: rfi.ro

UPDATE: Parlamentarii au aprobat cu 303 voturi pentru şi 124 împotrivă proiectul legii privind pensiile speciale pentru deputaţi şi senatori.

Potrivit proiectului de lege, un parlamentar cu un mandat în Legislativ ar urma să primească o indemnizaţie suplimentară la pensie de aproximativ 1.550 de lei. Două mandate ar urma să fie recompensate cu o pensie suplimentară de 3.100 de lei, iar aleşii cu minimum trei mandate ar urma să-şi adauge la pensie 4.600 de lei în plus, în fiecare lună.

Ministrul Municii, Rovana Plumb, a anunţat că proiectul nu are susţinerea Guvernului, dar parlamentarii spun că banii vor fi luaţi de la bugetele Camerei Deputaţilor şi Senatului.
Liberalii s-au opus acestui proiect de lege.
Partidul Naţional Liberal este împotriva introducerii pensiilor speciale (indemnizaţii pentru limită de vârstă) pentru parlamentari, întrucât consideră că această măsură promovată de PSD este nejustificată şi inoportună. Parlamentarii PNL se vor pronunţa împotriva acestei iniţiative cu ocazia şedinţei de plen reunit de azi a Camerei Deputaţilor şi Senatului. – a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, citat de AGERPRES

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE