Home Politică Parlamentarii vor să schimbe drapelul României

Drapelul României s-ar putea modifica în urma unei iniţiative parlamentare. Comisia juridică şi cea pentru administraţie a Camerei Deputaţilor au dat raport favorabil unui proiect prin care se stabileşte ca acvila ce apare pe stema ţării să fie încoronată.

Iniţiativa aparţine deputatului liberal Grigore Crăciunescu. Acesta susţine că propunerea este justificată prin necesitatea de “a sublinia ideea de continuitate, de suveranitate şi unitate a statului român şi a perioadei în care acestea au fost obţinute, ca reper de însemnătate crucială pentru statul român”.

Liberalul consideră că readucerea coroanei pe capul acvilei poate avea “un rol educativ şi demonstrativ pe de o parte, iar pe de altă parte, dezbaterea publică asupra Stemei Naţionale ar readuce în actualitate valorile şi simbolurile care le reprezintă”.

El mai susţine că imaginile care compun stema evocă istoria unui popor, tradiţia lui şi au darul de a trezi sentimentul naţional.

“A venit momentul ca să încheiem cu tot ceea ce a însemnat perioada comunistă, să ne asumăm trecutul şi istoria cea adevărată şi să înţelegem mesajul transmis de Regele Mihai care spunea că Stema ‘este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică şi a naţiunii în devenirea ei”, este de părere Crăciunescu.

Plenul Camerei Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect legislativ, anunţă AGERPRES

Sursa foto: MApN

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE