Home Social Patriarhul Daniel este bolnav. Şeful BOR şi-a anulat evenimentele publice

Şeful Bisericii Ortodoxe Române nu a putut participa la evenimentele publice la care era aşteptat joi, la Universitatea Politehnica Bucureşti, unde urma să i se ofere titlul de Doctor Honoris Causa. Biroul de presă al Patriarhiei a anunţat pentru agenţia de presă a Bisericii că Preafericitul Daniel regretă că nu poate să îşi ridice titlul.

“Referitor la anularea ceremoniei de decernare a titlului de Doctor Honoris Causaal Universităţii Politehnica Bucureşti Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ceremonie prevăzută pentru ziua de 14 aprilie 2016, precizăm următoarele:

Din motive personale, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel nu a putut participa la eveniment, dar exprimă recunoştinţă Universităţii Politehnica pentru acordarea titlului de Doctor Honoris Causa ca simbol al cooperării dintre Universitate şi Biserică”, se arată în comunicatul oficial.

Motivele personale ţin de starea sa de sănătate, transmit televiziunile de ştiri. Patriarhul Daniel are 65 de ani, iar numele său de mirean este Dan Ilie Ciobotea. A fost ales Patriarhul României de către Colegiul Electoral Bisericesc pe 12 septembrie 2007, fiind înscăunat în această demnitate la data de 30 septembrie 2007.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE