Home Eveniment Patronul clubului Colectiv, Alin Anastasescu, la un pas de libertate

anastasescu colectiv
Sursa Foto: gandul.info

Alin Anastasescu, patronul de la Colectiv care a rămas după gratii ar putea fi trimis în arest la domiciliu. Tribunalul București a decis luni ca Anastasescu să scape de arestul preventiv însă hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs de procurorii DNA.

Alin Anastasescu este singurul patron de la Colectiv care se mai află în arest după ce, acum o săptămână, Tribunalul Bucureşti a admis contestaţiile formulate de Paul Gancea şi Costin Mincu şi a decis plasarea acestora în arest la domiciliu.

Paul Gancea, Alin George Anastasescu și Costin Mincu au fost arestați preventiv pe 3 noiembrie, ei fiind acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă după tragedia din 30 octombrie.

Acuzațiile procurorilor pentru patronii de la Colectiv

După ce numărul victimelor a crescut, anchetatorii au extins acuzațiile pe numele patronilor de la Colectiv. De asemenea, averea acestora a fost pusă sub sechestru.

Celor trei acționari li se impută că nu au luat toate măsurile pentru creșterea siguranței în club. Nu aveau autorizații de la ISU, nu au fost suficiente căi de ieșire, au permis să intre sute de oameni în plus față de capacitatea maximă declarată, de 80 de persoane, și au o responsabilitate, spun procurorii, și pentru că în spațiul închis s-au aprins artificii.

Incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club, arată un comunicat al Parchetului General.

În același dosar, Daniela Niţă, administratorul firmei care a furnizat artificiile din clubul Colectiv, directorul societăţii, Cristian Niţă, şi pirotehnicianul Viorel Zaharia, se află în arest la domiciliu, după ce instanța a prelungit pe 10 decembrie măsura preventivă luată în cazul celor trei.

Astfel, singurii care rămân după gratii în acest dosar sunt inspectorii ISU Antonina Radu și George Matei, după ce Curtea Militară de Apel a respins contestațiile celor doi la măsura prelungirii arestului preventiv.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE