Home Economic Patronul firmei Arctic, Mustafa Koc, a murit în urma unui infarct

koc arctic
Sursa Foto: hurriyetdailynews.com

Patronul firmei de electrocasnice Arctic, cetățeanul turc Mustafa Vehbi Koc, a murit joi dimineața la vârsta de 56 de ani.

Potrivit cotidianului Hurriyet, omul de afaceri a suferit un atac de cord și inițial a fost transportat la Spitalul de Stat din Istanbul de unde a fost transferat cu elicopterul la Spitalul American. Medicii nu au avut însă cum să îl mai salveze.

Mustafa Koc a murit în dimineaţa aceasta în urma unui infact suferit acasă. Chiar dacă medicii din cadrul spitalelor American şi Beykoz, au depus toate eforturile pentru a-l salva nu s-a mai putut face nimic. Timp de 4 ore s-a încercat salvarea acestuia, a declarat un reprezentant al Spitalului American, unitate medicală deținută de altfel de familia omului de afaceri.

Mustafa Vehbi Koc avea grave probleme de sănătate, el trecând în urmă cu puțin timp printr-o intervenție chirurgicală care să îl ajute să scadă în greutate. De asemenea, în 2002, magnatul turc a suferit o operație pe inimă în care i-au fost plantate trei stenturi.

Holdingul care deține Arctic este cel mai mare grup din Turcia

Mustafa Vehbi Koc avea o avere de 1,05 miliarde de dolari si era fiul mai mare al miliardarului Mustafa Rahmi Koc de la care a preluat din 2003 președinția Consiliului de Administrației a grupului Koc Holding, cel mai mare grup de companii din Turcia.

Horldingul deține companii din domenii diverse, precum energie, automobile, tehnologie, retail, agricultură, turism sau finanțe. Koc Holding a cumpărat Arctic în 2002.

Mustafa Vehbi Koc era căsătorit, avea două fete și trăia la Istanbul. Miliardarul turc era pasionat de golf, scufundări, călărie și aviaţie. De asemenea, era membru al Clubului de fotbal Fenerbahce.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE