Home Ştirile zilei Percheziții DNA la Sorin Frunzăverde. Liderul PNL, anchetat pentru alegerile prezidențiale

Sursa Foto: Wikipedia

Procurorii DNA au percheziționat în această dimineață biroul preşedintelui CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, precum și locuința acestuia. Sorin Frunzăverde ar fi suspect într-un dosar legat de faptul că, între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale, ar fi făcut presiuni asupra primarilor din mai multe comune din Caraş Severin pentru a se asigura că va obţine pentru Klaus Iohannis cât mai multe voturi, scrie Pressalert. Frunzăverde i-ar fi ameninţat că nu vor mai primi bani pentru continuarea investiţiilor din comune dacă nu vor asigura numărul de voturi care să-i asigure candidatului PNL câştigarea alegerilor.

Potrivit aceleiași surse, percheziții ar avea loc și la Camera de Comerț Caraș-Severin.

Sorin Frunzăverde nu se afla acasă în momentul perchezițiilor,  se află  Băile Herculane, la o întâlnire cu primarii şi secretarii de primării din județ.

„Nu ştiu ce calitate am în acest dosar. Nu trebuie să merg la Reşiţa. E soţia mea acasă. (…)Pentru ce să îmi fie teamă!? Pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale!? Nu îmi dau seama cum s-a ajuns la acest dosar. Vă daţi seama, că dacă e vorba de turul doi al alegerilor prezidenţiale e o acţiune politică. Ce legătură are asta cu altceva?”, a declarat Frunzăverde, citat de Adevărul

Mai mult decât atât, Frunzăverde spune că rezultatele PNL în Caraș Severin nu au fost senzaționale.

„Am făcut un scor mai mic decât scorul pe care l-a făcut Iohannis la nivel naţional. Am făcut o campanie normală. Niciodată nu am făcut niciun fel de presiune în campaniile mele electorale pe care le-am câştigat, pe toate. Cum poţi să faci presiune asupra unui alegător? Haideţi să fim serioşi… În Caraş-Severin am făcut un scor sub scorul naţional pe care l-a făcut Klaus Iohannis. Mai mult, PSD-ul ne-a luat 20 de primari în Caraş-Severin. De ce presiune vorbim? De a mea?”, a spus Sorin Frunzăverde.

Potrivit sursei citate, în Caraş-Severin, Klaus Iohannis l-a învins pe Ponta cu scorul de 51,93 % la 48,06 %. La nivel naţional, Klaus Iohannis a obţinut 54,50 %, iar Victor Ponta 45,49 %.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE