Home Lifestyle Străinii ştiu să aprecieze tărâmul magic de la Corbu

O plajă românească a fost inclusă recent în top 10 al celor mai frumoase din lume.  Este vorba despre Plaja Corbu, aflată la doar 35 de kilometri distanţă de portul Constanţa. În topul mondial, plaja Corbu se regăseşte pe locul patru şi este descrisă ca un tărâm sălbatic.

“Plaja Corbu este un loc tărâm plin de pace şi linişte. Această plajă lungă de 20 km este casă pentru oamenii care trăiesc în corturi. Aflată la câteva minute distanță, cetatea Histria, construită de greci în 657 î.Hr, poate fi vizitată, precum și fortăreața Enisala, construită de bizantini și utilizată ulterior de genovezi în secolele XII și XIV” scrie site-ul gipsy.ninja

În top, Corbu stă alături de plaje din Seychelles, Australia, Cook Islands, Galicia, Puerto Rico sau Brazilia.

Corbu este o oază de linişte şi un loc ideal pentru persoanele care vor doar să se bucure de soare, de mare şi de zile liniştite pe litoralul românesc. Cea mai apropiată staţiune de această plajă, încă neexploatată, este Mamaia cea plină de viaţă în fiecare sezon estival.

Totodată, Corbu este una dintre puţine plaje de pe litoralul românesc unde nisipul fierbinte este acoperit de scoici, iar apa este cristalină. Este locul ideal pentru jocuri în apă, deoarece la mal adâncimea apei este foarte mică, crescând puţin câte puţin pe măsură ce înaintezi în larg.

Pentru cei care se îndrăgostesc la prima vedere de acest loc se pot caza la doar câţiva kilometri distanţă de plajă, unde se găsesc mai multe pensiuni, în satul din apropiere. Se poate ajunge la plajă cu maşina, pe drumul care duce spre Năvodari.

Cu siguranţă este un loc pe care fiecare român trebuie să-l vadă măcar o dată. Şi, de ce nu, să-l viziteze mai des. Dacă ar fi să aruncăm o privire critică, mulţi ar spune că pustietatea locul este, din multe puncte de vedere, primitivă. Că în zonă ar mai fi multe lucruri de făcut. Dar tocmai asta defineşte plaja din Corbu. Sălbăticia şi liniştea locului care îi cucereşte pe pescăruşi şi turişti deopotrivă.

Iată, mai jos, clasamentul celor mai frumoase plaje din lume, făcut de site-ul gipsy.ninja

1. Anse Source d’Argent, La Digue, Seychelles

2. Whitehaven Beach, Whitsunday Islands, Australia

3. Rarotonga, Cook Islands

4. Plaja Corbu, Romania

5. Pulau Derawan, Indonesia

6. Plage de Piémanson, France

7. Flamenco Beach, Puerto Rico

8. Cape Maclear, Malawi

9. Praia do Sancho, Fernando de Noronha, Brazil

10. Las Islas Cíes, Galicia, Spain

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE