Home Politică Lovitură pentru PNL: Niciun ambasador la şedinţa în care voiau să se...

Întâlnirea liderilor PNL cu reprezentanţii ambasadelor europene şi ai Ambasadei Statelor Unite s-a dovedit un eşec total. Niciunul dintre diplomaţii de marcă invitaţi nu a venit la discuţii cu liberalii, fiecare dintre ei trimiţând reprezentanţi de rang inferior ai ambasadelor. PNL omite să spună însă acest lucru însă în comunicatul de la finalul acţiunii.

Întrevederea s-a axat exclusiv pe două teme de discuție: propunerea legislativă a PNL privind introducerea votului prin corespondență și un schimb de opinii în legătură cu legi electorale similare în alte țări. PNL a făcut o prezentare a variantei de lege privind votul prin corespondență depusă în Parlamentul României și a principalului motiv care a stat la baza acestui demers: asigurarea dreptului deplin la vot al tuturor cetățenilor români. În urma întrevederii de astăzi s-au stabilit mecanisme de consultare periodică între PNL și reprezentanții diplomatici acreditați la București în vederea îmbunătățirii legislației electorale, susţin liberalii.

Iniţial, liderii PNL susţineau că tema discuţiilro va fi moţiunea de cenzură depusă vineri în Parlament.

 

În ceea ce priveşte relaţiile pe care partidul nostru le are cu reprezentanţii diplomatici din România, vă anunţ că mâine, la ora 16,00, o delegaţie a PNL se va întâlni cu o parte din ambasadorii acreditaţi la Bucureşti, a anunțat luni, într-o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele liberalilor Mihai-Răzvan Ungureanu.

Moţiunea, intitulată “Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!”, vizează votul românilor din diaspora şi alegerile parţiale şi solicită retragerea încrederii Guvernului. Potrivit PNL, Guvernul Ponta a încălcat Constituţia şi a săvârşit abuzuri “inimaginabile”.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE