Home Politică PNL şi PSD se bat în mitinguri. Ponta ameninţă cu plângeri penale

Sursa Foto: PNL Ilfov

Premierul Victor Ponta îi ameninţă cu plângeri penale pe liderii PNL dacă aceştia vor organiza mişcări de stradă, în mijlocul scandalului politic. Ponta spune că PSD ar putea scoate mai mulți oameni în stradă, dar nu îşi doreşte să facă acest lucru.

Eu cred că într-o democraţie lucrurile nu se tranşează în stradă prin forţă. Şi nu vreau să fim puşi în această situaţie. Am înţeles că ei aduc 1.000 de oameni, noi putem să aducem 10.000. Dacă ei pot să aducă 10.000, noi putem să aducem 100.000, dar cred că este cea mai mare greşeală pe care poate să facă România în acest moment. Şi fac un apel la ultimul dram de minte pe care sper că-l mai au domnul Blaga şi doamna Gorghiu să înţeleagă că nu poţi să dai foc unei ţări şi că ne vom adresa procurorului general al României cu sesizare penală pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de articolul 397, alineat 2 din Codul penal. Şi procurorul general, conform procedurii, ca şi la mine, îi declară suspecţi şi îi cercetează. Şi vedem atunci dacă le mai place să facă politică din Justiţie. Putem să facem acest lucru, sper să nu fie cazul, a declarat Victor Ponta.

De cealaltă parte, liberalii spun că nu sunt impresionaţi de ameninţările lui Ponta şi că îşi vor continua lupta împotriva PSD.

Le transmit premierului României şi ministrului Justiţiei că ameninţările cu plângeri penale, puşcărie şi noi mineriade nu ne impresionează deloc. Atât ştie să facă partidul lui Iliescu, Năstase şi Ponta, din 1990 încoace: mineriade, contrademonstraţii, instigare la ură, dispreţ faţă de cetăţeni şi legi. Nimic nu ne poate opri să luptăm pentru dreptul la vot şi pentru dreptul românilor de a protesta, pentru egalitate în faţa legii. Nimic nu ne poate convinge că un premier cu o urmărire penală nu este altceva decât o ruşine pentru România. Nu ne poate închide pe toţi Victor Ponta pentru a rămâne Prim-ministru. Au mai fost şi alţii în istorie care nu suportau vocea străzii, nu sunt singurii. Până la urmă toţi au pierdut puterea, indiferent de metodele represive folosite, a scris Gorghiu pe Facebook.

Scandalul a izbucnit după ce Vasile Blaga a anunțat că în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură, programată pentru vineri, liberalii vor organiza un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului.

“Noi, aşa cum am decis alaltăieri, în ziua în care vom dezbate moţiunea de cenzură vom face un lanţ uman în jurul Parlamentului şi vom chema bucureştenii să ni se alăture.”, a spus Blaga.

Acesta a precizat că vor fi organizate acţiuni similare și în alte oraşe ale țării.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE