Home Eveniment Polițiști reținuți la trei luni după ce au primit mită

politisti mita
Sursa Foto: bzi.ro

Doi polițiști din București au fost reținuți de procurorii DNA după ce au fost prinși în flagrant primind mită de la un om de afaceri.

Nicos Colesca şi Daniel Mihai Chivu sunt subcomisari în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice de la Poliţia Sectorului 6 și au cerut 10.000 de lei de la un patron al unei firme pentru a-l ajuta într-un dosar penal.

Cei doi polițiști au primit 8.000 de lei pe 14 octombrie 2015 și, deși au fost prinși în flagrant, au fost reținuți abia acum.

La data de 14 octombrie 2015, inculpații Chivu Daniel Mihai și Colesca Nicos, în calitate de subcomisari de poliție în cadrul Poliției Sectorului 6 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în timp ce se aflau în incinta punctului de lucru al unei firme, dintr-un complex comercial situat în jud. Ilfov, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au pretins de la administratorul societății suma de 10.000 lei și au primit efectiv suma de 8.000 lei. În schimbul acestei sume de bani, cei doi inculpați i-au promis administratorului respectiv că-i vor facilita obținerea unei soluții favorabile în cadrul unui dosar penal care îl privea pe aceasta din urmă, înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, dosar în care polițiștii efectuau acte de urmărire penală privind comiterea unei infracțiuni de evaziune fiscală, arată un comunicat al DNA.

Unul dintre cei doi polițiști, acuzat și de ultraj

Pe lângă acuzația de luare de mită, Nicos Colesca s-a ales și cu o altă acuzație, de ultraj, după ce a rănit un polițist în încercarea sa de a fugi de la locul flagrantului cu mașina.

Cu aceeași ocazie, pentru a asigura scăparea sa și a colegului său, dar și păstrarea sumei de 8.000 lei primită drept mită, inculpatul Colesca Nicos a demarat în trombă cu autoturismul de serviciu în direcția ieșirii din complexul respectiv, deși un ofițer de poliție, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu privind constatarea infracțiunii flagrante săvârșite de cei doi, se afla parțial în interiorul autovehiculului, în încercarea de a-i opri pe cei doi inculpați, arată procurorii DNA.

Cei doi polițiști vor fi prezentați magistraților Tribunalului București cu cerere de arestare preventivă.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE