Home Eveniment Polițistul Godină, amenințat în trafic de o “doamnă cu funcție și intrări...

Marian Godină

Agentul Marian Godină, de la Poliția Rutieră, cunoscut mai ales pentru povestirile lui cu umor pe Facebook, a povestit o întâmplare despre o doamnă cu “funcție” și “intrare” la șefii din Poliție, care l-a amenințat că nu ar fi bine să ia permisul șoferului care conducea mașina în care ea se afla.

Postarea lui a devenit virală, iar Corpul de Control a fost trimis, de la București, la Brașov, să investigheze. Potrivit unui comunicat al IGPR, ca urmare a verificărilor făcute de Direcţia de Control Intern din Poliţia Română, “şeful Poliţiei Române a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, pentru clarificarea situaţiei de fapt”.

UPDATE Marian Godină a anunţat că nu va mai demisiona din Poliţie, aşa cum afirmase cu câteva ore înainte. Presiunile făcute de şefi asupra sa i-au afectat extrem de tare familia, mama poliţistului fiind dusă de urgenţă la Spital. Citeşte mai multe aici:

Poliţistul Marian Godină revine asupra demisiei: Voi merge până la capăt

Godină a oprit o mașină, în trafic, în orașul Brașov, pentru că șoferul nu a acordat prioritate la un pieton, care s-a văzut nevoit să se ferească din calea mașinii, astfel încât să nu fie lovit.

“Am fost de serviciu pe 8 februarie 2016, adică săptămâna trecută, şi am oprit o maşină al cărei şofer nu a acordat prioritate unui pieton, care a trebuit să se oprească pentru a nu fi lovit.
M-am prezentat, i-am cerut actele şoferului şi i-am spus că i se va reține permisul. În timp ce mă duceam spre maşina poliției, de pe locul din dreapta față a maşinii oprite a coborât o doamnă care a venit la mine şi mi-a zis:
-Stați că nu e chiar aşa, stați să negociem că eu sunt directoarea de la Crucea Roşie Braşov şi colaborez cu şefii tăi.
-Vă rog să rămâneți în maşină.
Asta a fost singura replică a mea, iar doamna a urcat în maşină.
Era clar că dăduse deja telefoane, dar nu a avut curaj să mă sune careva.
Mi-am făcut treaba şi i-am reținut permisul şoferului, mai ales că Braşovul e în topul accidentelor cu pietoni loviți pe trecere. I-am explicat că poate face contestație la judecătorie iar dumnealui a spus că mai întâi se va duce la şefii mei.
La scurt timp după întâmplare, colegul de pe echipaj a fost sunat de şeful Biroului Rutier Braşov şi întrebat dacă unul dintre noi a reținut vreun permis.
Deja fusese anunțat”, scrie polițistul pe Facebook.

Marian Godină lansează marţi povestea nespusă până acum despre cum a fost nevoit să-şi închidă, anul trecut, pagina de Facebook la ordinul şefului de Inspectorat de Poliţie Braşov. A fost umilit, batjocorit şi apoi linguşit pentru a redeschide contul.

Citește și: Poliţistul cu umor vinde bine. Citeşte primul capitol din cartea agentului de la Rutieră

La doar câteva ore de la momentul în care a ridicat permisul, toți șefii lui Godină știau că a “îndrăznit” să facă așa ceva unei femei care îi spusese clar că are “funcție”. Iar agentul de poliție a fost chemat la raport, spunându-i-se că va avea probleme.

“La ieşirea din schimb am fost chemat la biroul şefului unde mi s-a reproşat că m-am purtat urât, nu m-am prezentat şi am avut un comportament neadecvat. În birou şi-a făcut apariția şi adjunctul şefului Poliției Mun. Braşov care mi-a prezentat situația de parcă fusese prezent:
-Nu era niciun pieton pe trecere, i-ai vorbit urât şi ai fost arogant. Există şi un martor.
-Ce martor?
Şeful a zâmbit şi mi-a zis ironic:
-Era unul pe trotuar care a văzut tot. Oricum nu te văd bine pentru că doamna face parte şi din ATOP ( Autoritatea Teritorială de Ordine Publică) şi ți-a făcut reclamație. Îți dai seama că se va duce şi la domnul chestor, pentru că are intrare acolo.
Astăzi, 15.02.2016, am fost chemat la Biroul de Control Intern unde a trebuit să dau explicații pentru comportamentul avut față de şofer. Doamna m-a reclamat că, deşi şoferul m-a întrebat cum mă cheamă, am refuzat să-i spun şi i-am zis pe un ton arogant că scrie pe procesul-verbal cum mă cheamă.
Nu sunt dobitoc. Nu a deranjat pe nimeni comportamentul meu. A deranjat că mi-am permis să nu țin cont că doamna are funcție.Dacă era vorba de comportament, era competent Biroul de Control Intern de a soluționa reclamația. În schimb, eu am fost chemat la nici 5 ore de la întâmplare. Mamăăă, câtă promptitudine din partea şefilor, ce țin ei cont de reclamațiile cetățenilor. Sau e pentru că doamna aceea “a avut intrare”.
Şi tot pentru că nu sunt dobitoc şi ştiu foarte bine cum procedează aceşti şefi care se cred patroni, discuția dintre mine şi acel şofer am înregistrat-o cu telefonul.
Se aude foarte bine că i-am vorbit strict la subiect, ferm şi corect. Se aude şi cum mă întreabă cum mă cheamă şi îi răspund: Godină.
Oare se va sesiza cineva şi se va întreba de ce în 2016 se întâmplă ca un polițist să fie certat că işi face treaba? Sunt curios”, 
își continuă mărturisirea Marian Godină.

Postarea de pe Facebook a polițistului nu pare a prezenta o situație inedită de la Poliția Rutieră Brașov. Iată ce spune agentul despre fostul lui șef care a fost de curând condamnat.

“Deşi cu puțin timp în urmă, Poliția Rutieră Braşov a fost decimată, şeful Serviciului Rutier Braşov fiind condamnat pentru instigare la abuz în serviciu, trăgând astfel şi 12 agenți de poliție după el, se pare că vechile metehne persistă, însă sub altă formă. Ca să fiu mai explicit, acel şef condamnat îşi suna subalternii din teren care îi opreau prietenii şi astfel îi scăpa de amenzi”, povestește agentul de la Rutieră.

Pentru a avea un avantaj în lupta cu sistemul, tânărul agent a avut inspirație și a înregistrat discuția cu șoferul căruia i-a ridicat permisul de conducere pentru o abatere gravă în trafic.

Reacţia Poliţiei Braşov şi cum Godină desfiinţează modul lor stupid de apărare

După ce postarea a devenit virală, Poliţia Braşov s-a văzut nevoită să emită un comunicat de presă în care explica cum o doamnă s-a prezentat în audienţă la şefii din Braşov, regulamentar şi a despus o reclamaţie împotriva agentului, cu referire la comportamentul acestuia.

Însă, Marian Godină spune că plângerea doamnei a fost înregistrată pe 10 februarie, în timp ce el a fost chemat la raport la doar câteva ore după ce i-a ridicat permisul acelui şofer. Semn că doamna apărătoare nu a stat la programare la audienţă.

Iată comunicatul Poliţiei Braşov:

“Cu referire la postarea pe pagina de Facebook a polițistului Marian Godină, vă prezentăm poziția oficială a I.P.J Brașov, relativ la aspectele formulate de către acesta în spațiul public :
În data de 08.02.2016, la Inspectoratul Județean de Poliție Brașov s-a prezentat doamna M.L. pentru a fi primită în audiență de conducerea Inspectoratului. Având în vedere că aspectele ce făceau obiectul reclamației erau de competența Poliției Municipiului Brașov, cererea de primire în audiență a fost declinată spre competentă soluționare la Poliția Municipiului Brașov.
Reclamația a fost înregistrată la IPJ Brașov sub numărul 90223/10.02.2016 și a fost repartizată spre verificare Biroului Control Intern. Doamna care a solicitat audiența a fost primită în audiență de adjunctul șefului Poliției Municipiului Brașov.
În fapt, reclamanta precizează faptul că se afla pasager într-un autoturism care a fost oprit în trafic de un echipaj al Poliției Rutiere Brașov, în data de 08.02.2016 , ora 9.20, pe str. Lungă din Municipiul Brașov. În această calitate, doamna M.L. a reclamat atitudinea necorespunzătoare a polițistului în momentul constatării și aplicării sancțiunii contravenționale a conducătorului auto.
În prezent se fac verificări de natură deontologică în legătură cu aspectele semnalate de către reclamantă.
Fondul problemei îl constituie în fapt comportamentul polițistului, iar sub aspectul aplicării măsurilor legale aceasta s-a făcut cu respectarea legislației în vigoare.
În legătură cu ultima postare a polițistului Marian Godină vom reveni cu un alt comunicat de presă”

Şi răspunsul lui Marian Godină:

“Curios e că eu am fost chemat de şefi pe data de 08.02.2016 şi reclamația e înregistrată în data de 10.02.2016.
Asta e ca în aia cu Nostradamus care îşi certa câinele că a făcut treaba mare peste jumătate de oră.
Sunt încă uimit de această maximă promptitudine a şefilor. Au vrut să soluționeze o reclamație cu două zile înainte ca ea să fie depusă.
Ceva nu e bine…”

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE