Home Social Polițistul rănit de omul de afaceri Abdullah Atas are șanse mici de...

Polițistul rănit grav într-un accident de omul de afaceri turc Abdullah Atas, este într-o stare extrem de gravă. Potrivit secretarului de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat, șansele de supraviețuire ale lui Gheorghe Ionescu sunt scăzute, iar joi dimineață a mai suferit o intervenție chirurgicală.

Azi, acum două ore, a ieşit de la o intervenţie în care s-a pus traheostomia. Înainte a suferit o intervenţie şi două reintervenţii pe abdomen pentru curăţarea zonelor, mai ales că are o problemă majoră la nivelul pancreasului şi asta creează mari probleme de evoluţie a domnului poliţist. Din păcate, la momentul acesta, vorbim de şanse mai mici de supravieţuire decât şanse de agravare. Şansele sunt mici şi este într-o stare extrem de critică dar nimeni nu zice că nu se poate face ceva, dar prognosticul este rezervat la acest moment. – a declarat secretarul de stat, citat de AGERPRES

Și, deși ar trebui transportat în străinătate pentru o nouă intervenție chirurgicală, starea sa nu permite o astfel de călătorie.

Colegul nostru este în risc, încă, starea lui este critică. Decizia de transfer în Israel se va lua în echipă, o să vină profesorul la sfârşitul acestei săptămâni şi va sta câteva zile să urmărească evoluţia. Această decizie trebuie să cântăreasă că beneficiile transferului, unde există beneficii incontestabile, că există anumite chestii ce se pot adăuga la tratamentul lui. Când cântărim situaţia trebuie să ştim că transferul este în beneficiul lui şi nu avem riscul major de a-l pierde pe drum. La acest moment, astăzi, acum cum l-am văzut acum nu ar suporta transportul. Vedem cum evoluează mâine, poimâine. O să-l vadă colegul din Israel o să mai discute cu colegii din spital de aici, cu colegii care sunt cu transportul cu avionul şi împreună se va lua decizia, care este momentul cel mai bun pentru transfer. – a declarat Arafat după ce l-a vizitat pe polițist la Spitalul de Urgenţă

La rândul său, vicepremierul Gabriel Oprea a anunţat că Ministerul de Interne are un avion pregătit pentru un trasfer în străinătate şi fondurile necesare pentru a-l sprijini pe poliţistul Gheorghe Ionescu.

Am venit la Spitalul de Urgenţă împreună cu doctorul Arafat să vedem cum se simte agentul-şef Gheorghe Ionescu. Este tratat foarte bine aici la Spitalul de Urgenţă şi vreau să mulţumesc colectivului medical pentru modul cum este tratat colegul nostru.  În cazul în care familia, medicii hotărăsc să fie tratat în străinătate, Ministerul de Interne este pregătit – are avionul pregătit, are fondurile necesare. – a declarat Gabriel Oprea

Agentul principal Gheorghe Ionescu a fost rănit pe 2 august când, în timp ce se afla în misiune, a fost lovit cu mașina de omul de afaceri turc Abdullah Atas.

Afaceristul conducea maşina în zona de nord a Capitalei, în jurul orei 3 dimineaţa, când polițistul a încercat să-l oprească pe dreapta.

Șoferul turc iniţial a dat semne că opreşte, spun oficialii din Brigada de Poliţie Rutieră Bucureşti. Însă, când a ajuns lângă poliţist, a accelerat, l-a luat pe capotă şi l-a târât astfel aproape 500 de metri. În cele din urmă, agentul de poliţie a fost izbit de un picior de pod, iar şoferul şi-a continuat cursa nebună.

Abdullah Atas a fost prins în aceeași noapte  și acum se află în arest preventiv fiind acuzat de tentativă de omor. Alcoolemia omului de afaceri era de 1,65 la mie, aproape de comă alcoolică.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE