Home Politică Ponta a refuzat candidatura la Primăria Capitalei

ponta

Fostul premier Victor Ponta nu pleacă din PSD, dar a refuzat să candideze pentru Primăria Capitalei din partea partidului.

Am discutat şi nu vrea să candideze la Primăria Capitalei, nu vrea să candideze decât la parlamentare în toamnă. Victor a spus foarte clar că nu vrea să candideze la Primărie. L-am întrebat dacă vrea să candideze, i-am spus că eu mi-aş dori să candideze la Primăria Capitalei, a zis că nu ia în calcul şi că respinge total ideea, a afirmat președintele PSD, Liviu Dragnea.

Fostul premier a rămas la decizia de a participa la alegerile parlamentare tot la Gorj și tot pe listele PSD.

Am vorbit deja de astă-toamnă, va candida pe listele PSD, la Gorj, acolo unde a candidat mereu. În mare, nu pleacă din PSD Victor Ponta, nu îşi face alt partid Victor Ponta. Fundaţia pe care a înfiinţat-o este o acţiune a lui, în care eu îl sprijin, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea susține că nimeni nu are interdicție să intre în fundația lui Ponta

Dragnea a mai declarat că orice membru al PSD este liber să se alăture fundației lui Victor Ponta, “Black Sea Regional Cooperation Projects 2020”, dacă acest fapt nu afectează activitățile din partid.

Îl ajut cu tot ce pot, în limitele legii şi în limitele bunului simţ. În primul rând, îl sprijin moral, adică îl încurajez să meargă mai departe cu această fundaţie. Orice coleg e liber să se alăture la fundaţie cu condiţia să nu afecteze activitatea pe care trebuie s-o aibă în partid, a explicat Liviu Dragnea.

Fostul premier a depus actele pentru înființarea fundației “Black Sea Regional Cooperation Projects 2020” pe 15 decembrie, iar, potrivit statutului, asociaţia se va implica în proiecte internaţionale și nu va face politică.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 va da o decizie privind legalitatea înființării fundației fostului premier pe 21 ianuarie după ce pe 14 ianuarie o hotărâre în acest sens a fost amânată din cauză că la dosar nu existau toate actele necesare.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE