Home Ştirile zilei Ponta anunţă când se întoarce la DNA

Din Turcia, premierul Victor Ponta anunţă când ar putea să se întoarcă ca suspect, în faţa procurorilor DNA. Ponta insinuează că este un dosar politic şi aduce acuze atât la adresa magistraţilor de la Direcţia Naţională, cât şi la preşedintele României.

“Dosarul e în faza de urmărire penală. În ziua în care  voi veni în ţară, sigur că mă duc şi la procuror.  Deja noi trăim în altă realitate juridică, dacă aş fi făcut, când eram procuror, afirmaţiile care se fac în zilele astea, m-ar fi dat afară, mi-ar fi spus că nu am trecut pe la Facultatea de Drept. Acum se pot face şi se merge mai departe. Eu ma pricep la Drept Penal, la ce se întamplă astăzi nu are nicio legătură cu dreptul. Aşa e cu politica. De frică sau la ordin ne facem că nu înţelegem” – a spus Victor Ponta într-o intervenţie telefonică la B1 TV.

Victor Ponta a spus că s-ar putea întoarce în maximum două săptămâni. Acesta a fost întrebat şi ce măsuri se pot lua împotriva lui. Întrebarea vine în contextul în care, în spaţiul public, s-a vehiculat zvonul potrivit căruia procurorii ar intenţiona să-l pună pe premier sub control judiciar. Lideri ai Opoziţiei au susţinut că acesta se teme de DNA şi, din acest motiv, prelungeşte şederea în Istanbul. Răspunsul lui Victor Ponta a venit sec.

“Tot ceea ce e prevăzut în Codul de Procedură Penală (n.r. despre măsurile care se pot lua pe numele său)” – a afirmat Ponta, la emisiunea TV.

Victor Ponta a mers o singură dată în faţa procurorilor DNA. Pe 5 iunie, i s-a adus la cunoştinţă că s-a început urmărirea penală pe numele său, pentru 19 presupuse infracţiuni comise în perioada în care era avocat şi a avut un contract de colaborare cu firma de avocatură a lui Dan Şova. Ar fi fost plătit din banii pe care Şova îi primea din contractul de reprezentanţă juridică pentru complexurile energetice Turceni-Rovinari. Victor Ponta este urmărit penal pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri, spălare de bani şi o faptă de complicitate la evaziune fiscală.  În lipsa acestuia, la sediul DNA, a mers de mai multe ori avocata premierului, care le-a dus procurorilor documente medicale, pentru a demonstra că nu este în ţară şi nu se poate prezenta.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE