Home Politică Ponta încă nu își poate înființa fundația

ponta
Sursa Foto: Facebook

Fostul premier Victor Ponta nu a avut încă succes în instanţă, pentru a obţine personalitate juridică pentru fundația pe care o va conduce. Joi, magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au cerut mai multe documente pentru înscrierea asociației fostului șef al Guvernului.

Judecătorii au amânat decizia în privința fundației lui Victor Ponta pentru 21 ianuarie.

Fostul premier a depus actele pentru înființarea fundației “Black Sea Regional Cooperation Projects 2020” pe 15 decembrie, iar, potrivit statutului, asociaţia se va implica în proiecte internaţionale și nu va face politică.

Victor Ponta nu va fi singurul personaj politic în structura de conducere. Alături de el, vicepreşedinţi ar urma să fie Nicolae Bănicioiu şi Daniel Constantin. De altfel, în board ar putea intra şi alţi demnitari care au făcut parte din Executivul condus de către Victor Ponta.

E o fundaţie care îşi propune să promoveze proiecte internaţionale, regionale, dar din care să facă parte şi România. De foarte mulţi ani, România a fost ocolită de marile proiecte regionale sau internaţionale, iar ideea lui Ponta este generoasă din acest punct de vedere şi cred că putem să punem mai mult în valoare potenţialul pe care România îl are în toate sectoarele de activitate. Eu am fost invitat de Ponta şi m-am alăturat cu mare plăcere acestei fundaţii, având în vedere experienţa pe care am dobândit-o în cei 3,5 ani ca ministru al Agriculturii, a declarat Daniel Constantin, fostul ministru al Agriculturii.

Fundația lui Ponta provoacă neliniște în PSD

Înfiinţarea acestei organizaţii non-guvernamentale i-a neliniştit pe membrii PSD. Actualul preşedinte de partid, Liviu Dragnea, le-ar fi cerut colegilor care intenţionează să se alăture lui fostului premier să părăsească partidul.

Mai mult, se vehiculează că şi Victor Ponta ar putea fi exclus din partid, după ce fundaţia lui îşi va începe activitatea.

Rolul fundaţiei şi proiectele acesteia sunt ţinute deocamdată la secret. Până acum, fostul prim-ministru nu a vorbit despre planurile lui de viitor în cadrul acestei fundaţii, dar a precizat că va candida din nou pentru un post de deputat de Gorj, la alegerile din acest an.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE