Home Politică Ponta l-a enervat pe Iohannis: “Nu ştiu cum vom mai coabita”

Sursa Foto: antena3.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că a aflat despre vizita la Baku a premierului Victor Ponta după ce acesta plecase spre capitala Azerbaijanului.

Faptul că primul-ministru s-a dus la Baku l-am aflat, cum ziceţi dumneavoastră, din surse, după ce a plecat, a spus preşedintele la Aeroportul “Henri Coandă”, la plecarea într-o vizită oficială în Croaţia.

Iohannis a precizat că nu a mai vorbit cu premierul în ultimele două zile şi că nu are cunoştinţă nici despre deplasarea premierului în Turcia pentru a se opera la genunchi.

Nici Baku, nici “La mulţi ani!”, nici Turcia. Nu m-a sunat, a susţinut preşedintele, citat de AGERPRES.

Întrebat cum va mai coabita cu premierul în condiţiile în care nu îl informează pe teme de politică externă, Iohannis a răspuns: “Da. E bună întrebarea. Încă n-am un răspuns”.

Victor Ponta Vladimir Putin BakuPremierul Victor Ponta a participat, vineri seară, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku. Asta în condițiile în care toți liderii UE, cu excepția Prinţului Albert de Monaco, au boicotat evenimentul, în semn de protest faţă de regimul preşedintelui Azerbaidjanului, Ilham Aliev. Acesta este acuzat de nerespectarea drepturilor omului și a libertății presei.

Drept urmare, dintre toţi liderii politici europeni, la festivităţile din Azerbaidjan au participat doar preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko, şi Recep Tayyp Erdogan, preşedintele Turciei.

Printre cei invitați la deschiderea Jocurilor Europene a fost și şeful Cancelariei Prezidenţiale, însă acesta a refuzat să participe la eveniment.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE