Home Extern Ponta: Marea Neagră, o nouă rută pentru imigranți

Sursa foto: Wikipedia

Premierul Victor Ponta a declarat, în într-un interviu pentru postul de televiziune Al Jazeera, că este “absolut inacceptabil” ca imigranții care vor să ajungă în Uniunea Europeană să fie lăsați să moară pe mare.

“Nu putem să construim un zid împotriva miilor de oameni lipsiţi de speranţă care încearcă să ajungă zilnic în Europa”, a afirmat Ponta, care spune că este inacceptabil ca UE să-i respingă pe aceşti oameni.

“Toate ţările europene îşi pot permite să primească imigranţi. Imigranţii aduc valoare adăugată societăţii. Lucrează din greu. Se adaptează foarte rapid. Aceasta este opinia mea şi este şi experienţa României”, a declarat Ponta.

El a recunoscut totodată că Marea Neagră a devenit o nouă rută pentru imigranţii care vor să ajungă în UE şi a făcut apel la înţelegere pentru “presiunea asupra Turciei”, care se confruntă cu două milioane de refugiaţi sirieni fugiţi de războiul din ţara lor.

Europa se confruntă cu un val masiv de refugiaţi din ţările Africii şi Orientului Mijlociu, aceştia profitând de lipsa unei autorităţi statale în Libia pentru a încerca să ajungă din această ţară pe continentul european traversând Marea Mediterană, adesea la bordul unor ambarcaţiuni improvizate.

Anul trecut, 3.000 de refugiaţi au murit în timpul unor asemenea călătorii, iar pentru anul în curs această cifră a trecut de 1.600, numai într-un naufragiu din noaptea de 18 spre 19 aprilie înregistrându-se peste 800 de victime, catastrofă ce a determinat şi convocarea unui summit european, scrie Agerpres.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE