Home Politică Ponta nu trece strada fără să-l sune pe Iohannis

Sursa Foto: Facebook

Premierul Victor Ponta a afirmat că a vorbit de două ori cu preşedintele Klaus Iohannis în cursul zilei de miercuri despre dublarea alocaţiilor pentru copii şi i-a transmis şefului statului informaţii despre impactul bugetar al acestei măsuri.

“Eu l-am sunat pe preşedinte astăzi la ora 12 când am auzit despre discuţia din Parlament. I-am spus. Apoi am vorbit iar la ora 15, la depunerea jurământului (noului ministrul al Dezvoltării-n.r.). Nu pot să vorbesc în numele preşedintelui, se va pronunţa domnia sa. Dar, oricum, a ştiut înainte de vot şi după vot de la mine pentru că era o problemă serioasă şi m-am gândit că e normal să ştie”, a afirmat Ponta la România TV, citat de AGERPRES.

Premierul a explicat că banii necesari pentru această măsură există pentru acest an şi a cerut sprijinul Parlamentului la construcţia bugetului pe anul viitor.

“Banii îi avem pentru anul ăsta dar anul viitor, când facem bugetul mare, am nevoie de sprijinul Parlamentului că banii îi găsim, dar dacă iar se vine cu amendamente cu ‘să triplăm la nu ştiu care, să triplăm la ăia’ n-o să se poată, pentru că bugetul ăsta nu e un sac fără fund şi până acum l-am gestionat bine în trei ani de zile”, a precizat Ponta.

Camera Deputaţilor a decis miercuri dublarea alocaţiilor pentru copii. Astfel, aceasta va ajunge la 84 de lei pe lună, faţă de 42 de lei pe lună cum era pâna acum. Decizia a fost luată în unanimitate cu 332 de voturi pentru şi doar două abţineri. Legea va fi trimisă președintelui Klaus Iohannis spre promulgare.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE