Home Social Ponta și-a lansat fundația pe Facebook

ponta
Sursa Foto: PSD

Fostul premier Victor Ponta și-a lansat fundația “Black Sea Regional Cooperation Projects 2020” pe Facebook.

Din boardul asociației, pe lângă Victor Ponta, fac parte Daniel Constantin, Nicolae Bănicioiu, Mirel Palada, dar și fostul ministrul al Justiției, Robert Cazanciuc, și cel al Educației Sorin Câmpeanu, care a fost și premier interimar după căderea lui Ponta.

Iar de săptămâna viitoare i se vor alătura și Eugen Teodorovici și Titus Colățean, arată Victor Ponta.

Cu ce se ocupă fundația lui Ponta

Iar dacă până acum nu se știa cu ce se va ocupa fundația, fostul premier a făcut lumină și arată că obiectivul principal al acesteia este lansarea unor mari proiecte regionale și a unor parteneriate cu statele dezvoltate din această parte a Europei.

CE ÎȘI PROPUNE ” BLACK SEA REGIONAL PROJECTS”

1. Să își asume activ rolul de catalizator regional și să transfere modelul de bună practică, recunoscut la nivel european si transatlantic, al unei economii caracterizate de o creștere sustenabilă.

Să contrazică vechea tradiție românească a lansării unor mari și ambițioase proiecte regionale care sunt invariabil abandonate odată cu schimbarea unor guverne sau a oamenilor în a căror responsabilitate s-au aflat. În ultimii 4 ani au fost puse bazele unor colaborări economice strategice de uriașă importanță pentru România și pentru întreaga regiune, iar acestea trebuie continuate și implementate. BSRP va sprijini direct, prin efortul și cunoștințele membrilor și partenerilor săi, aceste obiective.

2. Să promoveze întărirea (sau relansarea) parteneriatului între România și toate țările cu potențial de colaborare regională, în special în domeniile: economic, infrastructură, energie, agricultură, mediu, dar și educație, justiție, cultură, arată Ponta pe pagina special creată pentru proiectul său.

De asemenea, deși spune că asociația sa nu se va implica în politica românească, Ponta va veni în ajutorul politicienilor cu analize și strategii pentru implementarea unor proiecte la nivel regional.

Regiunea Mării Negre, Orientul Apropiat sau Balcanii reprezintă un izvor de provocări, riscuri și oportunități care atrag atenția tuturor marilor actori pe plan mondial. Există însă multă ignoranță, prejudecăți, neînțelegeri grave legate de realitățile și perspectivele din zonă, iar BSRP își propune să fie un “Think Tank” de prim nivel în regiune, care să elaboreze studii și strategii regionale pentru instituții, alte Fundații sau chiar investitori publici și privați, mai arată fostul premier.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au decis joi că fundația lui Victor Ponta îndeplinește toate condițiile pentru a fi înființată.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE