Home Politică Ponta tace, femeile se duelează. Cum duc războiul amazoanele

Ancheta penală i-a tăiat pofta de declaraţii lui Victor Ponta. După vizita la DNA, a postat trei mesaje pe Facebook. Şi atât. Nicio ieşire publică, nici măcar o intervenţie telefonică la televiziuni. În această situaţie, PNL pune tunurile pe Victor Ponta lăsat în ofsaid în procurori. Vârfurile de lance sunt acum Alina Gorghiu, care a ieşit sâmbătă într-o conferinţă de presă, iar PSD îi răspunde prin vocea Rovanei Plumb. E războiul politic al femeilor.

Co-preşedintele Partidului Naţional Liberal, Alina Gorghiu, a ieşit prima la atac. Şi vorbeşte despre o strategie a Partidului Social Democrat de a-l salva pe Victor Ponta prin amânarea votului în Parlament până la toamnă, ceea ce ar însemna perpetuarea crizei politice, spune ea.

Acest lucru înseamnă perpetuarea unei crize politice fără precedent, înseamnă efecte catastrofale pentru România, atât în plan intern, cât şi în plan extern, înseamnă că un om care este deja lipsit de ultimul strop de credibilitate pentru cetăţenii României va fi în continuare vedetă şi oaia neagră a presei internaţionale“- a spus Alina Gorghiu, în conferinţa de presă.

I-a răspuns la acuzaţii Rovana Plumb. Nu la fel de spectaculos, cu alaiul presei la sediul de partid, ci printr-un simplu comunicat, dar cu vorbe tăioase.

Tot ceea ce am înţeles din ieşirea doamnei Gorghiu este că cerşeşte o criză politică. O ieşire la limita penibilului, doar aşa pot califica mesajele transmise de doamna Alina Gorghiu în conferinţa de presă de astăzi. Din tot discursul domniei sale nu am înţeles decât că cerşeşte, acesta este termenul corect, o criză politică. Tocmai demisia unui Guvern înseamnă criză politică” – susţine Rovana Plumb, în comunicatul citat de AGERPRES.

Liderul PNL vorbeşte despre “tot felul de scheme şi manevre parlamentare” şi îşi găseste momentul să asigure electoratul că partidul ei nu stă degeaba.

Îi asigur că le vom da tot suportul în rezolvarea cu celeritate a acestei situaţii jenante, de a avea un Parlament care trebuie să-şi dea votul pe o cerere venită din partea DNA, în cazul premierului în funcţie” – a afirmat Gorghiu.

Rovana Plumb dă replica şi spune că Alina Gorghiu este cea care ar trebui să demisioneze din funcţia de deputat, deoarece “a păcălit electoratul aliindu-se cu PDL”.

Procurorii DNA au cerut încuviinţarea urmăririi penale pentru presupuse trei fapte de conflict de interese săvârşite de Ponta în timpul mandatului de premier. Este vorba de cele trei numiri în funcţii de ministru ale lui Dan Şova. DNA consideră că i-a asigurat funcţii înalte după ce a primit de la biroul de avocatură a lui Şova peste 40.000 de euro şi o maşină de lux, în perioada în care şi Victor Ponta era avocat.

Cererea DNA a ajuns deja la Comisia Juridică, iar luni, la ora 11:00, deputaţii jurişti o vor analiza. Votul lor este unul consultativ. Solicitarea DNA trebuie votată în plenul Camerei Deputaţilor. Victor Ponta este deja învinuit pentru alte 19 infracţiuni: 17 fapte de fals în înscrisuri, o faptă de spălare de bani şi încă un cap de acuzare pentru complicitate la evaziune fiscală.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE