Home Economic Ponta vrea reducerea cotei unice și a TVA pentru toate produsele

Sursa Foto: Guvernul României

Premierul Victor Ponta susține că intenționează reducerea TVA la toate produsele, după ce de la 1 iunie ar urma să intre în vigoare taxa de 9% pentru produsele alimentare. Într-un mesaj transmis cu ocazia zilei de 1 mai, Ponta scrie că Guvernul intenționează să scadă de asemenea cota unică și contribuțiile sociale.

De aceea ne propunem sa reducem TVA pentru toata economia, dupa ce am redus TVA la produsele de panificatie si am decis reducerea TVA la alimente; vrem sa continuam reducerea CAS, astfel incat sa apara noi locuri de munca; vrem sa reducem cota unica, astfel incat in buzunarele romanilor sa ramana mai multi bani; sa promovam o lege a salarizarii care sa aduca echitatea in sistemul public; vrem sa continuam cresterea salariului minim; vrem sa aplicam masuri si strategii pentru incluziunea sociala, cresterea ocuparii in randul tinerilor si reducerea saraciei, scrie Ponta.

Premierul se laudă cu măsurile luate până acum de Executiv, despre care spune că sprijină atât mediul economic, cât și oamenii simpli.

Revenirea asupra taierilor de salarii; reducerea CAS ca reducere a taxarii muncii; cresteri de venituri pentru diverse categorii de angajatii, in primul rand din Educatie si Sanatate; cresterea constanta a salariului minim; sprijin pentru cei care creeaza locuri de munca — toate acestea au reprezentat mixul corect de politici pentru a scoate Romania din cosmarul austeritatii aplicata fara limite. Vedem ca acelasi tip de abordare incepe este aplicata atat in Europa Occidentala, cat si peste Ocean, este mesajul lui Ponta.

Premierul Victor Ponta se află până pe 5 mai într-un turneu în ţările arabe. Ponta s-a întâlnit joi cu Regele Arabiei Saudite, iar în zilele următoare are programate vizite oficiale în Qatar, Kuweit şi Emiratele Arabe Unite. Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Guvern, România încearcă să consolideze legăturile cu ţările arabe în diverse sectoare, precum construcţiile, infrastructura, agricultura, industrie, energie (petrol şi gaze), IT, turism, sănătate. De asemenea, vor fi discutate și aspecte privind cooperarea în domeniul universitar. De asemenea, Guvernul anunţă că vor fi semnate acorduri şi protocoale în educație, turism, sănătate, transport aerian, petrol și gaze. O altă temă o reprezintă evoluţiile de securitate din regiune.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Rețeaua de Știri pe Facebook:

SĂNĂTATE